Land Rover Defender assisteert bij zwaarste adventure race ter wereld

De meermaals bekroonde Land Rover Defender demonstreert zijn indrukwekkende capaciteiten en duurzaamheid als ondersteuningsvoertuig tijdens de extreme Red Bull X-Alps. Als officiële autopartner stelt Land Rover meerdere exemplaren van de Defender 110 ter beschikking om ‘s werelds zwaarste avonturenrace te ondersteunen.

De 32 deelnemende atleten aan de Red Bull X-Alps leggen in twaalf dagen, van 20 juni tot 2 juli 2021, meer dan 1.200 km af in het veeleisend alpenlandschap. Het betreft een combinatie van wandelen, ultra-running, bergbeklimmen en paragliden. De Red Bull X-Alps is daarmee een ware test van menselijk uithoudingsvermogen. Op een gemiddelde dag leggen de atleten meer dan 50 kilometer lopend af met stijgingen tot 5.000 meter, waarbij ze maar liefst 6.000 calorieën verbranden.

De meest capabele en duurzame 4×4 van Land Rover doet dienst als onverzettelijk vervoermiddel en biedt bescherming tegen de steeds veranderende omstandigheden, terwijl ze belangrijke voorraden en uitrusting vervoeren. De robuuste 4×4’s zijn tevens uitgerust met Autohome daktenten* om de atleten en bemanningsleden te helpen bij hun broodnodige herstel, zodat ze een veilige en comfortabele plek hebben om uit te rusten.

Zeven atleten worden ondersteund door Land Rover, waaronder zesvoudig Red Bull X-Alps winnaar Christian Maurer uit Zwitserland. Hij wordt vergezeld door Red Bull X-Alps veteranen Paul Guschlbauer (Oostenrijk), Gavin McClurg (VS), Tobias Grossrubatscher (Italië) en Markus Anders (Duitsland), die samen aan elf wedstrijden hebben deelgenomen. Ook Laurie Genovese (Frankrijk)en Théo de Blic (Frankrijk) maken hun debuut als leden van #TeamLandRover.

Ulrich Grill, de organisator van de race: “Land Rover is synonymous with endurance adventures and the Defender will play a vital role in the Red Bull X-Alps challenge, supporting the competitors and race organisers as they battle the elements across the 1,238km course. Its unstoppable capability and practical cabin mean it promises to be one constant throughout the 12-day event that participants will be able to rely on come rain or shine.”

In de rol van ondersteuningsvoertuig zullen de bemanningsleden de capaciteiten van de Land Rover Defender tot het uiterste testen. Elke Defender, met een maximaal laadvermogen van 900 kg, een dynamische dakbelasting van 168 kg en een statische belasting van 300 kg, wordt beladen met uitrusting en voorraden. Dankzij de Terrain Response 2-technologie – met onder meer het eerste Configurable Terrain Response-systeem ter wereld – kunnen de bestuurders de auto afstemmen op hun voorkeuren en de rijomstandigheden.

Accessoires zoals het draagbare spoelsysteem, aan de zijkant gemonteerde uitrustingsdragers en geïntegreerde luchtcompressors worden gecombineerd met de geïntegreerde 4G Wi-Fi-connectiviteit. De Autohome daktenten* zijn ideaal voor de deelnemers om uit te rusten en goed te herstellen aan het einde van elke dag, wat ze in staat stelt om het epische evenement tot een goed einde te brengen.

Na de wereldpremière op de IAA autoshow van Frankfurt in 2019 won de nieuwe Defender meer dan 58 internationale prijzen, waaronder de 2021 World Car Design of the Year-titel bij de jaarlijkse World Car Awards.

Land Rover heeft ook een programma krachtige en efficiënte Ingenium zescilinder dieselmotoren met Mild Hybrid Electric Vehicle (MHEV) technologie geïntroduceerd, evenals de geavanceerde P400e Plug-in Hybrid Electric Vehicle (PHEV) die een volledig elektrische actieradius van maximaal 43 km en een CO2-emissie van 74 g/km** biedt.

Bekijk de race via: www.redbullxalps.com/livetracking

* Expedition dakdrager vereist

** Alle hierboven vermelde gegevens over het brandstofverbruik en de CO2-emissie hebben betrekking op de officiële EU-WLTP TEL combinatietest-cijfers voor vijfzits uitvoeringen. De verstrekte cijfers zijn het resultaat van officiële tests door de fabrikant in overeenstemming met de EU-wetgeving. Alleen bestemd voor vergelijkingsdoeleinden. Cijfers uit de praktijk kunnen afwijken. CO2- en verbruikscijfers kunnen variëren afhankelijk van factoren zoals rijstijl, omgevingsfactoren, belading en accessoires.