Restauratie van een Range Classic

Een stralend nieuw kleedje

Na het stellen van een grondige diagnose wisten we dat onze Range Classic zich niet bepaald in blakende conditie bevond. Voor Trekk en Land Rover Ter Steene vormde dat echter geen belet om de koe stevig bij de horens te vatten en de restauratie aan te vatten. Wij belden met Leon Inkelberghe van Land Rover Oostende voor een update van de herstellingswerken…

In de spuitcabine

“Na de volledige demontage van de wagen, inclusief het verwijderen van de dichtingen en kunststof onderdelen, werd alle roest van de carrosserie vakkundig weggeschuurd en hebben we ook het chassis proper gemaakt. Ondertussen is de Classic bij de spuitcabine langs geweest en is het volledige koetswerk van een nagelnieuwe laklaag voorzien. Terwijl de wagen herspoten werd, hebben we ook de velgen opnieuw laten poederlakken zodat ook die er ondertussen als gloednieuw uitzien.”

Onderhoud en montage 

Aangezien de motor, in tegenstelling tot de carrosserie, wel nog in goede staat bleek, volstaat bij de volgende stap een grondig onderhoud. “De krachtbron mag dan onverwoestbaar zijn, hij heeft wel een hele tijd stilgelegen, vandaar dat we niets aan het toeval willen overlaten en eerst een grote onderhoudsbeurt voorzien waarbij alles opnieuw wordt afgesteld zodat de wagen probleemloos terug de weg opkan. Tegelijkertijd wordt ook de ontsteking in orde gebracht, want ook die had het laten afweten.”

Eenmaal onze Classic een technisch oké krijgt, kan het team van Land Rover Oostende aan de montage en het esthetische opsmukken van het interieur beginnen denken. “Hier en daar moeten nog nieuwe rubberen dichtingen worden geplaatst en brengen we waar nodig ook de nieuwe kunststof elementen aan. Als de buitenkant in orde is, volgt nog een flink stuk binnenwerk en dan kunnen we stilaan uitkijken naar het einde van de restauratie.”

Langzaam maar zeker krijgt onze enigszins verwaarloosde klassieker terug het aura van weleer. In onze volgende editie leest u daar natuurlijk weer meer over.  

Hebt u ook trouwens ervaring met het restaureren van een Land Rover of Range Rover? Laat het ons gerust weten info@mylandrover.be.