Nieuwe Land Rover Defender V8 Bond Edition geïnspireerd op ‘no time to die’

Land Rover SV Bespoke heeft een nieuwe Land Rover Defender V8 Bond Edition gecreëerd als eerbetoon aan de 25e James Bond-film, No Time To Die, die later deze maand zijn wereldpremière viert.

De discrete Defender V8 Bond Edition, die kan worden besteld als Defender 110 of 90 en die zich inspireert op de specificaties van de Defenders in No Time To Die, is uitgerust met het Extended Black Pack met glanzend zwarte 22” lichtmetalen velgen ‘Luna’, specifieke remklauwen in Xenon Blue vooraan en een ‘Defender 007’-logo achteraan.

Ook het praktische interieur kreeg verscheidene specifieke details, zoals verlichte drempelplaatjes met ‘Defender 007’-opschrift en een speciaal ontwikkelde animatie voor het aanraakscherm van het intuïtieve infotainmentsysteem Pivi Pro, die het langdurige partnerschap van Land Rover met de James Bond-reeks in ere houden. ‘s Nachts zullen klanten ook unieke ‘007’-logo’s herkennen in de omgevingsverlichting.

De Defender V8 Bond Edition, waarvan wereldwijd slechts 300 exemplaren zullen worden verkocht, onderscheidt zich ook door lasergeëtste interieurdetails zoals het opschrift ‘One of 300’ en het SV Bespoke-logo. Elke wagen wordt door de experts in voertuigpersonalisering besteld bij SV Bespoke in het Verenigd Koninkrijk.

Finbar McFall, Brand Director van Land Rover, vertelde: “De Land Rover Defender V8 Bond Edition is een exclusieve kijk op de krachtigste productie-Defender ooit, geïnspireerd op de wagens die in ‘No Time To Die’ op het scherm te zien zijn. Hij profileert zich als het product van twee grote Britse merken en een uniek eerbetoon aan de 38-jarige samenwerking tussen Land Rover en James Bond.”

De Defenders staan in het hart van de actie in No Time To Die en worden aangevuld door twee Range Rovers Sport SVR. Ook een Range Rover Classic en Land Rover Series III zijn te zien in de film, die vanaf 30 september 2021 in bioscopen over de hele wereld uitkomt.

De Bond Edition, die werd afgeleid van de onlangs gelanceerde Defender V8, wordt aangedreven door een 5,0-liter benzinemotor met compressor, die 386 kW/525 pk en 625 Nm koppel naar de achttrapsautomaat stuurt. De Defender V8 90 sprint in nauwelijks 5,2 seconden van 0 naar 100 km/u en haalt een topsnelheid van 240 km/u.

Hij verzekert een ongekend prestatieniveau en rijplezier door zijn V8 te combineren met een uitgekiende afstelling van de ophanging en versnellingsbak om de snelste en meest dynamische Defender ooit te creëren.

Met zijn unieke afstelling voor de ophanging en versnellingsbak, inclusief specifieke veer- en schokdemperverhoudingen en een nieuw actief elektronisch achterdifferentieel, verzekert de Defender V8 een wendbaarder en meeslepender rijgedrag en een betere koetswerkcontrole, en dat alles tegen de achtergrond van de typische V8-compressorsoundtrack.

No Time To Die werd geregisseerd door Cary Joji Fukunaga en Daniel Craig kruipt voor de vijfde en laatste keer in de huid van Ian Flemings James Bond 007. De film is in de bioscoop te zien vanaf 30 september 2021.