Jaguar Land Rover viert het platina jubileum van de koningin

Jaguar Land Rover viert samen met Hare Majesteit het jubileum van de koningin: 26 van haar wagens nemen op zondag 5 juni deel aan de optocht voor haar platina jubileum. Om zeventig jaar toegewijde dienst van de koningin te vieren, geeft Land Rover het Britse Rode Kruis een nieuwe Defender 130 om zijn activiteiten in het Verenigd Koninkrijk te ondersteunen.

De Land Rover-ingenieurs zullen samenwerken met vertegenwoordigers van de liefdadigheidsinstelling, die de bescherming van de koningin geniet, om de Defender 130 aan te passen voor hij in gebruik wordt genomen. Land Rover ondersteunt de Internationale Federatie van Rode Kruis- en Rode Halvemaanverenigingen al sinds 1954.

Chris Davies, Head of Crisis Response:“We zijn verheugd de Defender 130 te mogen ontvangen en kijken ernaar uit om hem de komende maanden samen met het team van Land Rover aan te passen. Dit is de langste versie ooit van het model en die verhoogde capaciteit zullen we benutten om nieuwe en unieke functies te integreren die onze noodhulp- en ambulancewerking beter zullen ondersteunen. De terreincapaciteiten van de wagen geven ons de vrijheid om bij noodsituaties en rampen mensen in afgelegen gebieden in heel het Verenigd Koninkrijk te bereiken.”

De optocht ter gelegenheid van het platina jubileum van de koningin is een eerbetoon aan de creativiteit en vindingrijkheid van de mensen van het Verenigd Koninkrijk en het Gemenebest tijdens haar zeventigjarige bewind. Twee geliefde Land Rover Defenders van Hare Majesteit zullen eraan deelnemen, net als drie Jaguar- en Land Rover-modellen uit James Bond-films en een reeks zeldzame Jaguar-cabrio’s, waaronder een op maat gemaakte E-type Roadster Series 1 uit 1965. Deze eenmalige renovatie omvat een complete lijst van verbeteringen uitgevoerd door de deskundige technici van Jaguar Classic Works en een metaalblauwe lak geïnspireerd op de Union Flag.

Chris Thorp, Chief of Staff bij Jaguar Land Rover: “Het is een ware eer voor onze voertuigen om een rol te spelen in deze belangrijke gelegenheid om het platina jubileum van Hare Majesteit te vieren. Als langst regerende vorst van het Verenigd Koninkrijk, hoofd van het Gemenebest, beschermvrouw van meer dan 600 liefdadigheidsinstellingen en moeder, grootmoeder en overgrootmoeder, is de koningin een opmerkelijk rolmodel. We zijn dan ook verheugd om dit vandaag met haar te vieren.”

Andere belangrijke Jaguar- en Land Rover-modellen die deelnemen aan de optocht zijn onder meer de eerste Land Rover die de wereld ooit heeft gezien en die werd onthuld op het Autosalon van Amsterdam in 1948. Als ode aan Jaguars evolutie naar een zuiver elektrische toekomst, krijgt de parade een F-PACE Electric Hybrid in een specifieke livery, ontworpen in samenwerking met drumsensatie Nandi Bushell, en een zuiver elektrische I-PACE uit de E-Trophy-raceklasse.

De bruisende en kleurrijke parade zal een route van 3 km afleggen in The Mall en Buckingham Palace, als verwijzing naar de route van de kroning zeventig jaar geleden. Er zullen meer dan 10.000 vrijwilligers en creatieve namen aanwezig zijn die elk van de zeven decennia van de koningin op de troon vieren met een carnaval van kunst, muziek, theater en dans. De Jaguars en Land Rovers zullen tijdens de optocht worden bestuurd door bekende fans van beide merken en culturele iconen, van Bear Grylls tot Dame Joan Collins.