DEFENDER RALLY SERIES STAAT IN 2024 VOOR GROOTSTE EN MEEST COMPETITIEVE SEIZOEN TOT NU TOE

  • Defender Rally Series seizoen 2024 gaat van start op zaterdag 2 maart in Wales.
  • Het grootste en meest competitieve deelnemersveld tot nu toe, met zestien equipes, zowel beginnend als ervaren.
  • Elke Defender 90 in de Defender Rally Series 2024 is nauw verwant aan het productiemodel; preparatie en ondersteuning worden verzorgd door Land Rover’s partner Bowler.
  • Derde seizoen omvat zeven rally’s, met zowel uitdagende als inspirerende aspecten, zodat de deelnemers zich kunnen ontwikkelen in een competitief deelnemersveld.
  • Informatie over seizoen 2024 en inschrijven voor seizoen 2025: www.bowlermotors.com.

Defender maakt zich op voor een nieuw seizoen van de Defender Rally Series – met het grootste en meest competitieve deelnemersveld tot nu toe. Op zaterdag 2 maart gaat seizoen 2024 van het puur Britse kampioenschap van start.

De Defender Rally Series 2024 kent het grootste en meest competitieve deelnemersveld tot nu toe, met zestien equipes. Zowel beginnende als ervaren coureurs en hun navigatoren nemen het tegen elkaar op in het belangrijkste offroad-rallykampioenschap voor auto’s van hetzelfde model in het Verenigd Koninkrijk. De inschrijving voor 2024 is gesloten, maar inschrijven voor seizoen 2025 is al mogelijk – en daar is veel belangstelling voor.

Elke speciaal geprepareerde Defender 90 in de Defender Rally Series 2024 heeft zijn eigen opvallende basiskleur voor de kenmerkende decoratie op alle rallywagens. Deze Defenders zijn nauw verwant aan het productiemodel en worden aangedreven door een 221 kW (300 pk) sterke Ingenium benzinemotor (die overigens niet leverbaar is in België), gekoppeld aan een ZF-achttrapsautomaat en hetzelfde geavanceerde All-Wheel Drive-systeem. De wagens zijn uitgerust met extra veiligheidsvoorzieningen, zoals racezetels, brandblussers en een door de FIA goedgekeurde rolkooi. Alle mechanische aanpassingen, de inschrijvingen voor en ondersteuning tijdens de rally’s, en de voertuiglogistiek worden verzorgd door een deskundig team van Land Rover’s partner en rallysportspecialist Bowler.

Bowler is sinds 2012 partner van Land Rover en sinds 2019 een dochteronderneming van Jaguar Land Rover. Het heeft een rijke geschiedenis in het bouwen en prepareren van Land Rovers voor rally’s en safarirally’s en heeft al talloze successen behaald.

Mark Cameron, Defender and Discovery Managing Director“De Defender Rally Series toont onze uiterst capabele terreinwagens in de zwaarste omstandigheden. Als echte helden nemen de coureurs met een nieuwe Defender 90, slechts licht geprepareerd door een rallyspecialist, deel aan een reeks straffe uitdagingen die het uithoudingsvermogen van de wagen en het team op de proef stellen. De Defender Rally Series is geïnspireerd op het avontuurlijke DNA van het merk en we zijn er trots op dat we een pionier mogen zijn in dit slopende, maar opwindende offroad-kampioenschap.”

Calum McKechnie, General Manager, Bowler Motors“De Defender Rally Series 2024 is ons grootste seizoen tot nu toe en zal de deelnemers de kans bieden om de Defender op zijn best te ervaren tijdens enkele van de zwaarste en snelste rallyproeven in het Verenigd Koninkrijk. De combinatie van de technische integriteit van showroommodellen met de expertise en ondersteuning van Bowler levert het ultieme offroad-pakket op, waardoor de coureurs gewoon kunnen instappen en vertrekken. Elke Defender 90 is geprepareerd volgens de strengste normen en we staan te popelen om aan een nieuw seizoen in het Verenigd Koninkrijk te beginnen. ”

Het derde seizoen van de Defender Rally Series omvat zeven rally’s en begint op 2 en 3 maart 2024 in Wales. Elke rally van het seizoen kent zowel uitdagende als inspirerende aspecten, zodat de deelnemers hun vaardigheden verder kunnen ontwikkelen in een competitief deelnemersveld – ongeacht of ze nieuw zijn in de rallysport of ervaren coureurs die zich willen ontwikkelen in andere takken van de rallysport.

De coureurs hebben uiteenlopende autosportachtergronden: er doen beginners mee, en liefhebbers van speciale circuitdagen, maar ook ervaren coureurs uit de race- en rallysport. Een van de deelnemers aan de Defender Rally Series 2024 is voormalig Boyzone-lid Shane Lynch.

Kijk voor alle informatie over seizoen 2024 en om in te schrijven voor seizoen 2025 op www.bowlermotors.com.