WestCord Hotels aanrader: zet Amsterdam op je bucketlist voor 2024

Op de prestigieuze ranglijst van ‘beste wereldsteden in 2024’ van de vooraanstaande consultancygroep Resonance, prijkt Amsterdam op een knappe negende plaats. Een goede reden dus om de iconische stad die een unieke mix is van schilderachtige grachten, historische gebouwen, een uitgebreide fietscultuur, een bruisend uitgaansleven en een rijk cultureel erfgoed met wereldklasse musea op je reislijstje te zetten voor 2024. Met vier hotels en een aantal aantrekkelijke arrangementen biedt WestCord Hotels een ruime keuze voor een tripje naar de Nederlandse hoofdstad. Je kan perfectie tot in de details ervaren in Hotel Jakarta met z’n prachtige subtropische binnentuin, een deepdive nemen in de kunstscène bij WestCord Art Hotel, waar kunst en comfort elkaar ontmoeten, de volmaakte mix van luxe, stijl en comfort ervaren in het WestCord Fashion Hotel of verblijven in het hart van de stad bij WestCord City Centre Hotel. Bij WestCord is er voor elk wat wils.

Hotel Jakarta Amsterdam
Jakarta Amsterdam spreekt tot de verbeelding. Het hotel, geïnspireerd door de rijke cultuur van Indonesië, is een ware blikvanger met z’n indrukwekkende glazen gevel. Vanuit hieruit vertrokken vroeger de schepen van Amsterdam naar het verre Oosten. Je wordt er verwelkomd door een subtropische tuin met metershoge palmen, bananenbomen en Aziatische planten. Een groene oase in het hart van Amsterdam. De meeste kamers hebben een prachtig uitzicht over het IJ én de stad, maar het meest betoverende uitzicht geniet je vanaf de suites. Gelegen in het glazen punt van het viersterrenhotel, geven ze een uniek 180 graden uitzicht. Ook culinair verrast deze parel met bijzondere gerechten in Café Jakarta waar Westerse ingrediënten gecombineerd worden met Oosterse specerijen en smaken. En om een dag stadsverkenning af te sluiten, kan je terecht in de Skybar Malabar voor exquise cocktails, vergezeld door de meest fenomenale uitzichten​ of een duik nemen in het uitnodigende binnenzwembad en je laten verwennen in het mooie WellCome Wellness.

WestCord Art Hotel Amsterdam
Gelegen aan de rand van het bruisende stadscentrum en vlakbij het Westerpark, vormt het WestCord Art Hotel de ideale uitvalsbasis om een paar van de leukste Amsterdamse wijken, zoals de Jordaan en Oud-West, te ontdekken. Het hotel, die een driesterren gedeelte en een viersterren gedeelte heeft, ademt kunst. Overal kan je werken terugvinden van diverse kunstenaars, zelfs tot in de luxe kamers. Met het ‘art & culture’ arrangement kan je je helemaal onderdompelen in de kunstsfeer. Plan je Amsterdam te bezoeken tijdens de zomermaanden? WestCord Art heeft ook een uitgestrekte tuin met verfrissende zwembaden, een uitnodigend terras en een gezellige buitenbar.

WestCord Fashion Hotel Amsterdam
In het unieke WestCord Fashion Hotel, gelegen tegenover het World Fashion Centre en aan het mooie Rembrandtpark, tref je service en comfort in een stijlvol jasje. Van de lobby tot aan de kamers baadt alles in een modieuze sfeer, met veel oog voor stijl en detail. Ook de SKYY bar op de tiende verdieping is een hippe en trendy plek. Terwijl je nipt van een smaakvolle cocktail, geniet je een panoramisch uitzicht over de stad. Aansluitend kan je de smaakpapillen verder verwennen in de elegante brasserie Mme Coco. De WellCome Wellness met het mooie binnenzwembad en een scala aan spa-behandelingen vormt de kerst op de taart voor een onvergetelijke tijd in Amsterdam.

WestCord City Centre Hotel Amsterdam
WestCord City Centre Hotel Amsterdam is een gezellig centrum-hotel in hartje Amsterdam, op vijf minuten van het centraal station, de Dam en de Kalverstraat. De tram stopt voor de deur en met het ‘Sleap, Eat, Cycle, Repeat!’ arrangement heb je fietsen ter beschikking om de stad in te trekken. Wat het hotel extra bijzonder maakt, is de persoonlijke service en de City View kamers met een prachtig uitzicht over de binnenstad.

Voor meer informatie over WestCord Hotels: ​​www.westcordhotels.nl