WestCord Hotel Eindhoven: waar comfort, historie en stadsleven samenkomen

Eindhoven ontdekken zoals nooit te voren? WestCord Hotels maakt dit helemaal mogelijk met de recente toevoeging van WestCord Hotel Eindhoven. Een uniek hotel dat een nieuw leven kreeg bij de Nederlandse familiale hotelgroep en een ongeëvenaarde combinatie biedt van comfort en stijl middenin het bruisende hart van de innovatieve stad. Hier ervaar je de perfecte balans tussen de levendige energie van Eindhoven en de rustige sfeer waarin het hotel baadt. Gasten kunnen er culinair genieten en de vele vlakbij gelegen hoogtepunten van de stad ontdekken. Een verblijf in het WestCord Hotel Eindhoven belooft niet alleen heerlijke nachten, maar ook een perfecte uitvalsbasis voor een ontdekkingsreis in de fascinerende designstad. 

De stad van Philips ​

Eindhoven, ooit een bescheiden industriestad, kent een boeiende geschiedenis die nauw verweven is met de opkomst van het wereldwijde icoon Philips. De stad transformeerde in een technologische en creatieve hoofdstad toen Gerard Philips en zijn vader hun gloeilampenfabriek openden. 

In het indrukwekkende, monumentale pand dat ooit diende als Philips gloeilampenfabriek, bevindt zich nu WestCord Hotel Eindhoven, een echte eyecatcher met een unieke geschiedenis. Het betoverende hotel verwelkomt je uit in een dynamisch complex waar historie en moderniteit perfect samensmelten. Gelegen aan de levendige Mathildelaan, verbindt het viersterrenhotel het centraal station met het iconische PSV Stadion, waardoor het de ultieme uitvalsbasis vormt voor een citytrip.  ​

Bar & Brasserie Lumen ​

Een uitnodigende locatie in het hotel, waar de rijke geschiedenis van de gloeilampen op een elegante manier tot leven komt, is Bar & Brasserie Lumen. De bar vormt een eerbetoon aan het glorieuze verleden van het gebouw, doordrenkt met een sfeer uit de tijd van Gatsby en met imposante hoge plafonds. Gasten kunnen er heerlijke, pure Italiaanse gerechten ervaren, gecombineerd met verfijnde Franse culinaire hoogstandjes, of genieten van een verrukkelijke cocktail. De comfortabele en stijlvolle kamers bieden de perfecte plek om na te genieten.  ​

WestCord Hotel Eindhoven biedt een variatie aan bijzondere verblijfsopties. Van de meer dan 35 m2 grote kamers in de Mathildetoren, tot de kamers in de historische Lichttoren met een industrieel karakter en uitzonderlijk hoge plafonds. Een unieke samensmelting van geschiedenis en moderne luxe. Een speciaal hoogtepunt zijn de Spa kamers, voorzien van een bubbelbad middenin de kamer, die een extra vleugje luxe toevoegen aan het verblijf. ​

Inspanning en ontspanning ​

Na een onvergetelijke dag vol ontdekkingen in de stad biedt WestCord Hotel Eindhoven ook een compleet uitgeruste en gratis toegankelijke fitnessruimte  om zowel fysiek als mentaal helemaal op te laden. En na een inspanning voelt niets zo goed als ontspanning. Terwijl je in de WellCome Wellness geniet van de warmte in het stoombad, ontspant in de sauna of verfrist onder de verkwikkende regendouche, kun je jezelf weer helemaal in balans brengen en glijdt het laatste restje stress zo van je af.  ​

Vijf tips om Eindhoven op een unieke manier te verkennen ​

Eindhoven bruist van dynamiek en wacht om ontdekt te worden. Met deze tips ben je klaar om alle hoogtepunten van deze moderne stad te ontdekken. 

  1. ​Het avontuur begint in het hart van het centrum bij het WestCord Hotel, waar fietsen beschikbaar zijn om de stad te verkennen. Fiets door de historische straten, langs de groene parken en moderne architectuur en laat de charme en levendige energie van de stad op je inwerken. 
  2. Vervolg deze ontdekkingstocht door de geschiedenis van Eindhoven met een bezoek aan het Philips Museum en maak een betoverende reis door de tijd. Ontdek meer over de fascinerende geschiedenis van Philips en de indrukwekkende transformatie naar een wereldwijd technologiebedrijf. 
  3. Snuif kunst en cultuur op in het Van Abbemuseum, een schatkamer vol hedendaagse artistieke expressie en inspirerende ontwerpen.  
  4. Geniet van een dagje shoppen in de levendige winkelstraten van Eindhoven. De stad is een echt shoppingparadijs, perfect voor mode -en designliefhebbers.
  5. Ook de charmante wijk Strijp-S, waar creativiteit, innovatie en geschiedenis samenkomen, is een bezoekje meer dan waard. Ontdek trendy restaurants, boetieks en gerenoveerde fabrieken die nu dienen als moderne kantoren en een inspirerende mix vormen van verleden en heden. 

Over WestCord Hotels
Anders dan de internationaal klinkende naam doet vermoeden, is WestCord Hotels een op en top Nederlands familiebedrijf met haar oorsprong op het Waddeneiland Vlieland. Inmiddels behoren 16 stuk voor stuk unieke hotels door heel Nederland tot de WestCord familie.

Met 5 hotels op de Waddeneilanden, biedt de groep een ruime keuze om het mooiste natuurgebied van Nederland te ontdekken. Van WestCord Strandhotel Seeduyn en WestCord Hotel de Wadden op het eiland van Vlieland tot WestCord Hotel Schylge en WestCord ApartHotel Boschrijck op het eiland van Terschelling, en WestCord Hotel Noordsee op het eiland van Ameland, elk hotel biedt een ultieme vakantiebeleving op de Waddeneilanden. 

Ook voor een onvergetelijke stedentrip heeft WestCord Hotels een bijzonder aanbod met WestCord Fashion Hotel Amsterdam, WestCord Art Hotel Amsterdam en WestCord City Centre Hotel Amsterdam in de Nederlandse hoofdstad, en WestCord Hotel Delft, WestCord Hotel Eindhoven en WestCord WTC Leeuwarden in de gelijknamige steden.

Alle hotels bieden hetzelfde hoge niveau van kwaliteit, service en comfort, maar sommige hebben zo’n uniek verhaal of een link naar de rijke Nederlandse geschiedenis, dat WestCord Hotels ze als een merk op zich zet. Hotel Jakarta Amsterdam, Hotel New York en ss Rotterdam, The Market Hotel Groningen en het in 2022 geopende Hotel Arsenaal Delft vormen vijf hele bijzondere parels in het aanbod en dragen de naam ‘by WestCord’.

WestCord Hotels wil in alle hotels een ultieme beleving bieden en daar is alles op gericht. Het team van enthousiaste hospitality professionals heeft gastvrijheid in het bloed. De gezamenlijke missie is het vervullen van de wensen van de gasten en ze een onvergetelijk verblijf te laten genieten. De groep zet voortdurend in op verbetering en vernieuwing en streeft ernaar de meest tevreden gasten van alle hotels te hebben.

Voor meer informatie over WestCord Hotels: ​​www.westcordhotels.nl

Bereikbaarheid van de WestCord Hotels op de Waddeneilanden
De Waddeneilanden zijn vlot bereikbaar met de veerdienst. Auto’s, fietsen en passagiers kunnen makkelijk mee aan boord en de overtocht over de Waddenzee is een beleving op zich.

  • Vlieland: veerdienst vanuit Harlingen van ongeveer 1,5 uur (er is ook een sneldienst van 45 min)
  • Terschelling: veerdienst vanuit Harlingen van ongeveer 1 uur en 50 minuten
  • Ameland: veerdienst vanuit Holwerd van ongeveer 50 minuten (er is ook een sneldienst van 20 min)