Wereldberoemde muzieklegendes eren deze zomer het podium van Sani Festival op de iconische Sani Hill

​Plácido Domingo, Tom Jones, Gipsy Kings, Madeleine Peyroux en een hommage aan Mimis Plessas
​spelen op het jaarlijkse, internationaal geprezen muziekfestival van Sani Resort tussen 6 juli en 10 augustus 2024 met uitzicht op de Egeïsche Zee

Het jaarlijkse Sani Festival van Sani Resort onthult vol trots zijn meest spectaculaire line-up ooit. Dit toonaangevende Griekse luxeresort, niet voor niets bekroond als World’s Leading Cultural Destination in de World Travel Awards, verwelkomt al meer dan drie decennia internationale artiesten op de iconische Sani Hill. Het gerenommeerde festival brengt elke zaterdagavond van 6 juli tot 10 augustus 2024 sublieme klanken van klassieke, jazz-, soul-, R&B-, pop- en etnische muziek bij een adembenemend uitzicht op de Egeïsche Zee. De line-up dit jaar omvat legendarische artiesten van de wereldwijde muziekscene: Plácido Domingo, Tom Jones, de Gipsy Kings en Madeleine Peyroux. Een speciaal concert ter ere van de Griekse muziek brengt een hommage aan componist Mimis Plessas.

Sani Festival – Line-up 2024 aangekondigd

De legendarische Plácido Domingo zal dit jaar Sani Festival openen op 6 juli. Het wordt een onvergetelijke avond met een van de grootste operatenoren aller tijden. Plácido Domingo wordt erkend als een van de beste en meest invloedrijke zangers in de geschiedenis van de opera op basis van zijn schitterende carrière, met zo’n 150 rollen en meer dan 4.400 optredens, ruim honderd opnames en een indrukwekkende collectie van 12 Grammy Awards. Het optreden van de muzikale maestro op Sani Hill wordt gegarandeerd betoverend.

Naast Plácido Domingo zal de tenor Mario Frangoulis optreden, een klassieke crossover-artiest die bekend staat om zijn krachtige vocalen en charismatische live-optredens, en de sopraan Christina Poulitsi, die bekend staat als een van de beste vertolkers van de rol van de Koningin van de Nacht in Mozarts Toverfluit. 

​Zij staan samen op het podium met het Symfonieorkest van Thessaloniki, een van de belangrijkste symfonische ensembles in Griekenland, onder leiding van de getalenteerde dirigent Jordi Bernàcer, die regelmatig optreedt op prestigieuze internationale podia in Oostenrijk, Duitsland, Italië en Spanje. De opening van de muzikale zomer onder de sterren op Sani Hill klinkt nu al legendarisch.

Madeleine Peyroux, de gevierde jazz-zangeres en liedjesschrijfster, keert na een decennium terug naar het Sani Festival op 13 juli. Twintig jaar nadat haar beroemde album ‘Careless Love’ een half miljoen exemplaren verkocht, brengt Madeleine Peyroux op Sani Hill met haar meest moedige werk, ‘Let’s Walk.’ Ze presenteert hiermee een gedurfde mix van jazz, folk en kamermuziek, doordrenkt met eerlijke emotie en diepgaand inzicht in maatschappelijke kwesties. 

Madeleine Peyroux’s betoverende optredens, die doen denken aan iconen als Billie Holiday, Leonard Cohen en Joni Mitchell, beloven een avond vol muzikale magie onder de betoverende sterrenhemel van Sani Hill.

Op zaterdag 20 juli staat het Sani Festival op Sani Hill in vuur en vlam met het optreden van het internationale icoon Tom Jones. Op 83-jarige leeftijd kent de geliefde muzikant een veelzijdigheid die geen grenzen kent. Hij wordt erkent als een van de grootste zangers ooit dankzij een carrière van meer dan zes decennia, meer dan 100 miljoen verkochte platen en samenwerkingen met grootheden als Stevie Wonder, Aretha Franklin en Ed Sheeran. 

​Geridderd door koningin Elizabeth II en winnaar van meerdere BRIT Awards, overstijgt Tom Jones genres met zijn zielvolle ritmes en blueswortels. Als belichaming van een levende legende, brengt zijn aanwezigheid op het festival opwinding en anticipatie. Sani Festival verwelkomt met trots deze onsterfelijke superster.

​Sani Festival eert op 27 juli het eeuwfeest van de legendarische Griekse componist Mimis Plessas met een muzikale hommage. Plessas, geboren in Athene in 1924, heeft met zijn muzikale erfenis generaties geïnspireerd. Van zijn begin als piano-solist tot zijn latere succes als componist en dirigent, zijn talent is ongeëvenaard. Met scores voor films en theaterproducties heeft hij een blijvende invloed gehad op de Griekse cultuur. 

​Het evenement wordt verrijkt met optredens van gerenommeerde Griekse artiesten als Stefanos Korkolis, Dimitris Mpasis en Sofia Manousaki. De betoverende Sani Hill, een symbool van gedeelde herinneringen en tijdloze melodieën, wordt de ideale ontmoetingsplaats voor ‘Zoveel zomers/Tosa Kalokeria,’ onder ‘Een Hemel met Sterren/Enas Ouranos me Asteria.’

Het Sani Festival eindigt op 10 augustus met een eerbetoon aan de zigeunermuziektraditie, gebracht door de wereldberoemde Gipsy Kings met Tonino Baliardo. Als neef van Manatas De Plata, de oprichter van de Gipsy Kings, is Baliardo een virtuoos gitarist en gerenommeerd componist, bekend van geliefde hits als ‘Bamboleo’ en ‘Djobi Djoba’. 

De groep heeft wereldwijd meer dan 20 miljoen albums verkocht en won een Grammy Award in 2013 in de categorie Best World Music voor het album ‘Savor Flamenco’. Hun nieuwste album ‘Renaissance’ toont hun ongeëvenaarde talent. Met meer dan drie decennia ervaring blijft Baliardo het publiek betoveren met zijn Spaanse gitaarspel. De Gipsy Kings met Tonino Baliardo beloven een feestelijk einde van het Sani Festival 2024.

Sani Festival – Sterren op de Heuvel

​Het Sani Festival is het belangrijkste culturele privé-initiatief van Griekenland. In 2024 viert Sani Resort de 32e editie van het Sani Festival, dat het resort de titel van World’s Leading Cultural Destination Resort opleverde in de World Travel Awards 2022 en 2023. Al drie decennia lang ondersteunt Sani Festival echte, authentieke kunst doorheen muziek, waarbij het festival streeft naar entertainment en naar het uitdragen van de visie van Sani Resort op hoogstaand entertainment. Met prominente artiesten en legendes uit de wereldwijde muziekwereld en de integratie van nieuwe, vooruitstrevende trends is Sani Resort een bestemming waar je een van de belangrijkste culturele evenementen van Griekenland kan bijwonen. Recentelijk hebben artiesten deelgenomen zoals ’s werelds meest geliefde tenor Andrea Bocelli, Sarah Brightman, Bob Geldof, Bonnie Tyler, Chris Norman, Jan Garbarek, UB40, Jack Savoretti, Dianne Reeves en Tom Odell.

Ga voor meer informatie en tickets naar www.sanifestival.gr en www.sani-resort.com
#SaniFestival #StarsontheHill #OnlyatSani