Van klassieke Evoque tot exclusieve wagen voor Astrid Bryan    

Nadat eerder al ex-Spice Girl Victoria Beckham mocht pronken met haar unieke Range Rover Evoque Special Edition, was het een paar weken terug de beurt aan Astrid Bryan. De Vlaamse die met haar tv-programma ‘Astrid in Wonderland’ flink wat populariteit geniet in de Vlaamse showbizzwereld, kreeg naar aanleiding van haar 30ste verjaardag een stijlvol gepersonaliseerde wagen overhandigd. Met dank aan het team van garage Land Rover Oostende Ter Steene dat met de gewaardeerde steun van Overfinch Belgium een nagelnieuwe Evoque omturnde tot een spectaculair cadeau voor de jarige.

‘Gepimpte’ Evoque

Een afgeladen volle zaal in het Casino van Knokke genoot met volle teugen van ‘My Sweet 30’, zoals Astrid Bryan haar glamoureus verjaardagsfeestje had gedoopt. Na de verwelkoming tijdens de ‘Pimped’ Reception kregen de gasten een Dinner-show voorgeschoteld met de presentatie van de nieuwe kledinglijn en de allereerste schoenencollectie van de in Hollywood residerende diva. Een van de absolute hoogtepunten van de show was het cadeau dat Astrids man ‘den John’ voor zijn jarige lady in petto had: een gloednieuwe en naar eigen zeggen prachtig ‘gepimpte’ Range Rover Evoque. Om deze wagen de nodige sterallures mee te geven, deden de makers van het programma Astrid in Wonderland beroep op Land Rover Oostende dat op haar beurt Overfinch Belgium aansprak. “Samen met Overfinch hebben wij de voorbije jaren een stevige reputatie verworven op vlak van ‘special editions’”, vertelt Francis Vermeire. “Voor ons was het dan ook geen sprong in het duister toen we met plezier mee in het project stapten.”

Bumpers in avant-première

In eerste instantie werden dak en motorkap in een blitse fuchsiakleur gestopt en kregen ook de zijkanten kleurige accenten met onder meer de vermelding van de naam van de jarige. “Toen we dat resultaat bekeken, hadden we zoiets van ‘mooi, maar er ontbreekt iets’. De feeling was niet meteen wat we er van hadden verwacht. Via Overfinch Belgium hebben we dan de kans gekregen om exclusieve Overfinch voor – en achterbumpers te monteren en precies dat bleek het ontbrekende element om de Evoque de klasvolle uitstraling te geven die we voor Astrid in gedachten hadden. Nog exclusiever was dat we met deze bumpers een heuse avant-première konden brengen, want officieel komen ze in ons land pas in maart op de markt.”

Fuchsia binnenverlichting

Naast de speciale bumpers kreeg de ‘roze’ Evoque ook Overfinch uitlaten en Harrier 22” velgen om de body kit compleet te maken. “Ook de velgen kregen een subtiel fuchsia-accent mee. Binnenin hebben we niet zoveel aan het originele uiterlijk veranderd, met uitzondering dan van de zetels, die werden gepersonaliseerd met het logo van de kledinglijn van Astrid Bryan dat handmatig op de hoofdsteunen werd geborduurd. Verder werd alles wat in hout kon worden uitgevoerd effectief in hout gemaakt en kregen de chroom elementen dezelfde fuchsiakleur als de motorkap en het dak aangemeten.”

Een niet onbelangrijk detail is dat de klant bij de Range Rover Evoque ook zelf de kleur van de binnenverlichting kan kiezen. “Om het plaatje compleet te maken, hebben we daar voor dezelfde tint als de accenten op het koetswerk geopteerd. Als Astrid instapt, baadt het interieur in precies dezelfde fluo fuchsiakleur. Of eigenlijk moeten we het omgekeerde zeggen, want precies de kleur van de binnenverlichting inspireerde ons voor het afwerken van de buitenkant.”

Last, but not least zorgde Land Rover Ter Steene ook nog voor een leuk extraatje in de vorm van de gepersonaliseerde nummerplaat (9) – ABR 030 naar de initialen en de leeftijd van de jarige BV. 

Ook voor u…?

Als er nu mensen zijn die zelf een heel eigen versie willen van de Range Rover Evoque: kan dat? Het spreekt voor zich dat niet iedereen gewonnen is voor een felroze kleurtje… “Vanzelfsprekend kan dat”, besluit Francis Vermeire ons gesprek. “Met de body kit van Overfinch kunnen we elke Land of Range Rover, en dus ook de Evoque, zowel aan de binnen- als de buitenkant een bijzonder exclusieve ‘make-over’ geven. Opvallend of net heel subtiel en luxueus, met de steun van Overfinch klaren we de klus. Bumpers voor- en achteraan, zijschorten, uitlaten, velgen,… het kan allemaal aangepast worden volgens de wens van de klant. Ook binnenin zijn er verschillende mogelijkheden zoals een volledig witlederen interieur, om maar een voorbeeld te noemen.”

Meer info: Overfinch Belgium – Land Rover Ter Steene Oostende