Unieke lifestyle-ervaring met de Defender

Wat is vandaag ultieme luxe? Voor velen is het een unieke reis of belevenis om nooit meer te vergeten. Een droomscenario binnen handbereik want met het Land Rover Experience-aanbod trek je met je eigen Defender (of met een gehuurd exemplaar) de wijde wereld in. Boek je avontuur, geniet van luxe in de natuur en laat je leiden naar verschillende gastronomische en chique hotspots in Europa. Televisiepersoonlijkheid en natuurliefhebber Bartel Van Riet deed het ons alvast voor: van dineren in een sterrenrestaurant tot offroad rijden met een Defender in het Domaine du Marquenterre, aan de Baai van de Somme. Een exclusieve ervaring die je nu ook zelf kan beleven – of je nu een Defender bezit of niet.

Graag een weekendje weg? Alleen, met vrienden of het gezin? Zoek eens het avontuur offroad met de Defender op. Heb je er zelf geen? Geen probleem, want sinds mei kan je er één huren bij alle officiële Belgische Land Rover-verdelers. Met het Land Rover RENT-programma plan je gemakkelijk je eigen reisroute met een gehuurde Defender, uitgerust met een robuuste maar comfortabele daktent van Autohome die in een mum van tijd kan worden geïnstalleerd. Zo reis je in alle luxe het avontuur in de natuur tegemoet; met respect voor de omgeving en alles wat je nodig hebt op zak.

Leiderschap tonen in moderne luxe-ervaringen
Bartel Van Riet – een bekende Vlaamse landschapsarchitect en televisiepersoonlijkheid – vertrok met de Defender 110 P400e plug-inhybride (PHEV) in ‘Tasman Blue’ richting Frankrijk. De eerste stop werd één van culinaire aard: dineren in het sterrenrestaurant van Willem Hiele in het Belgische Oudenburg, vlakbij Oostende. Omgeven door prachtige architectuur en natuur is het een ideaal vertrekpunt voor een Noord-Franse road trip.

Niet ver van de Belgische grens, in het Franse departement Nord-Pas-De-Calais, valt de indrukwekkende kalkrots Cap Blanc-Nez te bewonderen. Tijdens een tweede pauze kan je op het juiste punt en bij helder weer tot ver over het Kanaal naar het thuisland van de Defender kijken, naar Engeland.

Verder langs de Opaalkust kwam Bartel uiteindelijk aan in het Domaine du Marquenterre: een ongerept natuurgebied dat bekend staat om zijn wilde duinen en uitgestrekte vogelreservaat. Een perfecte locatie om even ongestoord te ontspannen en de capaciteiten van de nieuwe Defender beter te leren kennen. Onder begeleiding van een medewerker van het domein beleefde Bartel een avontuur op hoge zandduinen, door oude dennenbossen en met uitzicht op zee. Daarnaast genoot Bartel van een heerlijke buitenbarbecue bij zijn Defender en een diner in het sterrenrestaurant La Grenouillère – uitgebaat door de Franse chef-kok Alexandre Gauthier.

Of het diner nu plaatsvond met de voeten in het zand of in een exclusief restaurant, Bartel kon nadien genieten van een deugddoende nachtrust in de daktent boven op de Defender. Niet alleen is het een comfortabele tent, er is ook plaats voor twee volwassenen, een luxe matras, kussens, ledverlichting en een compacte ladder. Kortweg de perfecte combinatie van onze moderne lifestyle en de natuur.

Bartel Van Riet: “Het mooie aan het slapen in een daktent op de Defender is dat je letterlijk hoog en droog bent, zonder de connectie met de omgeving te verliezen. Bovendien heb je het in drie seconden geïnstalleerd en heb je dus geen gedoe wanneer je wil gaan slapen. Daarnaast heb je dankzij het hogere perspectief een mooi uitzicht op de omgeving. Ik spotte zelfs een familie wilde zwijnen: een magische ervaring. In de hectische samenleving van vandaag is een weekend met een Defender een geweldige en vooral unieke manier om je geest leeg te maken Je verbindt je op een geheel nieuwe manier met de natuur en je telefoon is niet langer het belangrijkste. Natuurlijk ook omdat je absoluut geen signaal hebt in het natuurreservaat Domaine du Marquenterre. Dat is ook een vorm van ultieme luxe!”

Ontdek Domaine du Marquenterre met Land Rover Experience
Overtuigd van een road trip naar Domaine du Marquenterre? Via Land Rover Experience boek je gemakkelijk een trip naar het Noord-Franse natuurgebied met je eigen of je gehuurde Defender: experience.landrover.be/nl/.

De reisplanning van Bartel Van Riet

Dag 1
Road trip met een stop in het sterrenrestaurant van Willem Hiele in het Belgische Oudenburg
Na een adempauze aan de krijtrotsen van Cap Blanc-Nez de weg vervolgen naar Domaine du Marquenterre aan de baai van de Somme: een uniek natuurgebied van 1.000 hectare met 22 km ongerepte kustlijn, unieke zandduinen en dennenbossen
’s Avonds dineren bij La Grenouillère, het restaurant van Alexandre Gauthier dat bekroond werd met maar liefst twee Michelin-sterren, een Green Star, een 50 BEST-award en een score van 19/20 bij Gault&Millau. De topchef serveert seizoensgebonden gerechten, geïnspireerd op de Franse keuken, op een architecturale locatie. Zowel de smaak van de gerechten als het ontwerp van het unieke domein in het dorp La Madelaine-sous-Montreuil ademen luxe
Overnachten in de daktent op de Defender

Dag 2
Offroad ervaring onder begeleiding in het prachtige gebied van Domaine du Marquenterre
‘s Avonds een barbecue op het domein en een overnachting in de daktent
Ontdek het hele verhaal hier.

Iedereen met een eigen of gehuurde Defender kan de unieke Domaine du Marquenterre offroad ervaring boeken via Land Rover Experience. Overnachten in een Defender met daktent in het Domaine du Marquenterre is evenwel niet mogelijk.

www.domainedumarquenterre.fr
www.lagrenouillere.fr