Ultieme avonturen op het noordpoolijs met Jaguar en Land Rover

Met de Jaguar Land Rover Ice Academy aan de rand van de noordpoolcirkel brengen Jaguar en Land Rover pure opwinding en combineren ze onschatbare rijvaardigheden voor de winter met onvergetelijke sensaties.

De nieuwe Jaguar Land Rover Ice Academy 2022 telt vijf routes, die stuk voor stuk werden uitgestippeld in het Zweedse Arjeplog. Elke route kan worden gereden met de sportwagen Jaguar F-TYPE, de prestatiegerichte SUV Jaguar F-PACE, de iconische
​Land Rover Defender en de Range Rover Velar. Meer doorgewinterde bestuurders kunnen zich ook meten met de volledig elektrische Jaguar I-PACE.

De Jaguar Land Rover Ice Academy geeft u de kans om uw grenzen op te zoeken met deze modellen van wereldklasse en u helemaal onder te dompelen in de omgeving met een gamma buitengewone lifestyleactiviteiten.

Er zijn vijf ervaringen voor alle rijvaardigheidsniveaus, van beginnelingen tot gevorderden die hun ijsschaatsvaardigheden willen bijschaven. Klanten krijgen ook de keuze tussen verblijven van twee, drie of vier nachten, en dat alles met ondersteuning door hoogopgeleide experts. De Ice Academy is erg populair bij sportsterren en beroemdheden. Onder meer Wereldkampioen boksen bij de zwaargewichten Anthony Joshua en acteur Luke Evans konden de sensaties reeds ervaren. Hollywood-ster Evans verklaarde na zijn bezoek vorig jaar: “De auto’s testen op de meren en circuits was een bijzondere ervaring. Het was geweldig om te leren driften in de bochten.

Phil Jones, hoofdinstructeur van de Ice Academy, verklaarde: “Elk aspect van de Jaguar Land Rover Ice Academy is adembenemend, van de kracht van de Jaguar F-TYPE en de terreincapaciteiten van de Land Rover Defender tot het spectaculaire Noordpoollandschap. Welke ijsroute u ook kiest, uw rijvaardigheden voor de winter worden op de meest meeslepende manier geperfectioneerd.

De nieuwe, personaliseerbare Ice Drive Lite-route biedt een verblijf van twee nachten en een volledige dag rijden met de Jaguar F-PACE of de Land Rover Defender. Tijdens uw drie namiddagsessies kunt u uw voertuigen upgraden voor onze circuits: The Circle, Handling Circuit 1 en The Slalom.

De Ice Drive-route, beschikbaar als driedaags weekend of vierdaagse midweek, omvat twee dagen rijden op het ijs plus een ‘hot lap’ als passagier in een F-TYPE met een rijinstructeur aan het stuur.

Eveneens inbegrepen is een bezoek aan het Jaguar Land Rover Cold-Climate Test Centre, de geheime zone waar nieuwe modellen worden uitgetest voor ze op de markt komen.

De vijfdaagse Ice Drive Plus-route omvat een verblijf van vier nachten met minimaal drie dagen rijden, plus optionele lifestyleactiviteiten zoals een trip naar de noordpoolcirkel en tochten met huskysledes of sneeuwscooters.

Voor meer ervaren bestuurders zijn er de vierdaagse Ice Drive Advanced- en vijfdaagse Ice Drive Advanced Plus-route, twee opmerkelijke evoluties van de standaardprogramma’s. U begint met een opfrissingscursus en wat privéles. Ook krijgt u de kans om met de
​Jaguar I-PACE op het ijs te rijden.

De vijf noordpoolreizen omvatten een authentiek Zweeds verblijf in Hotel Silverhatten, met een prachtig uitzicht op de meren en bergen, waarvan klanten kunnen genieten wanneer ze niet over de bevroren paden scheuren.

Ook is er een bijkomende route die uw niet-rijdende gezel de kans geeft om te genieten van een gamma noordpoolactiviteiten terwijl u uw vaardigheden aanscherpt in de Jaguar Land Rover Ice Academy.

Bij elke route van de Jaguar Land Rover Ice Academy worden voorzorgsmaatregelen tegen het coronavirus genomen volgens de lokale richtlijnen van de overheid om de veiligheid van de gasten te verzekeren.

Reserveer uw volgende rijavontuur op de website van de Jaguar Land Rover Ice Academy. Prijzen vanaf £ 2.500 per persoon (exclusief vluchten, visumkosten en reisverzekering).