Range Rover Sport Dynamic – sportief & exclusief

De Range Rover Sport Dynamic moet – zoals de toevoeging in zijn naam al doet vermoeden – een van de meest dynamische auto’s in het segment van de luxueuze allroaders worden. Voor de nodige exclusiviteit zorgen onder andere de subtiele interieurdetails, de unieke lichtmetalen velgen en de exclusieve afwerking van de binnenbekleding.

De Range Rover Sport Dynamic is gebaseerd op de HSE en is verkrijgbaar in ‘Firenze Red’, ‘Orkney Grey’ en ‘Santorini Black’. De grille met maaswerk in ‘Santorini Black’ wordt nog geaccentueerd door een omlijsting met gesatineerd chroom en zwarte rand. De logo’s op de motorkap en de sierstrip op de achterklep worden uitgevoerd in glanzend ‘Atlas Silver’ en het SPORT-logo achteraan krijgt een opvallende afwerking in ‘Salsa Red’. Dezelfde helderrode kleur wordt gebruikt voor de logobalk op de zijdelingse luchtinlaten, Unieke lichtmetalen 20-duimsvelgen geven de opvallende look van het Dynamic-model een geslaagde finishing touch.

Het interieur is afgewerkt in het ‘Ebony’-kleurenthema van de HSE, met drie enkel op dit model verkrijgbare zetelbekledingen. De inzetstukken in de zetels zijn beschikbaar in ‘Pimento Red’, ‘Cirrus’ en ‘Lunar Grey’, alle met contrasterende stiksels. Het SPORT-logo dat in reliëf op de hoofdsteunen is aangebracht, zorgt voor de finishing touch. Het wordt herhaald in de tapijten, maar dan geborduurd in een rode kleur naar analogie met de opvallende designdetails van het koetswerk.

De Range Rover Sport Dynamic wordt aangedreven door de 211 pk of 256 pk sterke 3-liter V6 turbodieselmotor gekoppeld aan de achttrapsautomaat, die bijdraagt tot een zuiniger verbruik en minder uitstoot. De prijs van deze exclusieve serie waarvan wereldwijd 2.000 exemplaren gebouwd worden, is 69.000 euro.

In een oogopslag

             drie koetswerkkleuren, geaccentueerd door opvallende logobalk in ‘Salsa Red’ op zijdelingse luchtinlaten

             drie unieke zetelbekledingen

             opvallende lichtmetalen 20-duimsvelgen

             in reliëf aangebracht ‘SPORT’-logo op hoofdsteunen en tapijten

             wereldwijd gelimiteerd op 2.000 exemplaren

             prijs: 69.000 euro