Publiekskeuze: Defender verkozen tot top SUV/Offroad-wagen in Best Cars Awards

De Defender is bij de Best Cars 2023 awards van het magazine Auto Motor und Sport uitgeroepen tot “beste geïmporteerde grote SUV/offroad-wagen”. Lezers van het invloedrijke Duitse magazine verkozen de Defender boven 38 andere SUV’s tot winnaar in zijn categorie bij de jaarlijkse enquête. Ook de Range Rover deed het uitstekend: deze behaalde de tweede plaats in de categorie geïmporteerde luxueuze SUV’s/offroad-wagens.

Het Duitse Auto Motor und Sport is een van de meest gerespecteerde en invloedrijke autotijdschriften ter wereld. Dit was de 47e jaarlijkse Best Cars awards, waarbij 101.550 mensen hun stem uitbrachten in 13 categorieën.

De nieuwe Defender, een prijswinnaar sinds zijn première, is wereldwijd nog altijd zeer gewild. Het model is uitgegroeid tot een familie van onvergelijkbare, onstuitbare terreinauto’s met 21e-eeuwse technologie en ongeëvenaarde capaciteiten.

Klanten kunnen kiezen uit Defender 90-, 110- en 130-uitvoeringen met maximaal acht zitplaatsen, alle voorzien van het snelle, intuïtieve Pivi Pro-infotainmentsysteem en intelligente Land Rover offroad-technologie. Voor de aandrijving is er keuze uit een uitgebreid aanbod krachtige en efficiënte benzine- en dieselmotoren met semi-hybride technologie, een indrukwekkende V8 benzinemotor en een geavanceerde plug-inhybride (PHEV).

Jan-Kas van der Stelt, Managing Director van Jaguar Land Rover Duitsland“Wij zijn verheugd dat de lezers van Auto Motor und Sport de Defender hebben verkozen tot ‘Best Car 2023’ in zijn klasse. Iconisch in naam, vorm en vermogen blijft de Defender in een eigen categorie, met een keuze aan carrosseriestijlen en vermogens, waaronder een geavanceerde plug-inhybride (PHEV).“

De Defender werd op het podium van de Best Cars 2023 awards vergezeld door de Range Rover, die als tweede werd gekozen in de categorie “geïmporteerde luxueuze SUV’s/terreinwagens”. De nieuwste generatie definieert moderne luxe door design en biedt meer verfijning, meer keuzemogelijkheden voor de klant en meer ruimte voor personalisering dan ooit tevoren.