Officieel: er komt een kleine elektrische Defender!

Na de 90, 110 et 130, krijgt de Defender-familie er binnenkort nog een lid bij, maar die krijgt geen nummer. Naar het voorbeeld van de Discovery Sport en de Range Rover Sport, de meest ‘compacte en betaalbare‘ modellen in het Discovery en Range Rover-gamma, krijgt de baby Defender de naam Defender Sport.

Elektrische Defender

Het was Adrian Mardell zelf die de komst van het nieuwe model in de catalogus van het Britse merk bevestigde. De man die aan het hoofd staat van de autobouwer die onlangs herdoopt werd tot JLR, kondigde ook aan dat de Defender Sport op de nieuwe EMA-architectuur gebouwd zal worden. Dat platform, dat ontwikkeld is voor een elektrische aandrijving, zou ook terug te vinden moeten zijn onder de volgende generatie van de Range Rover Evoque en de Discovery Sport. 

Pas in 2026, of zelfs 2027

Deze nieuwe Defender Sport, die net als zijn grote broer gemaakt is voor het avontuur, zal enkel beschikbaar zijn als vijfdeurs. Jammer genoeg is het ook nog even wachten tot hij er is. Het is niet het eerste model op de lijst waar aan gewerkt wordt binnen het gamma van de Britse autobouwer. Die eer komt toe aan de Range Rover Velar, waarvan de nieuwe generatie tegen 2025 zijn opwachting moet maken. Deze Defender Sport wordt niet verwacht voor 2026 of zelfs 2027.

Bron: vroom.be