LUXE VERZEKERD: JLR KONDIGT VIJF JAAR GARANTIE AAN OP ALLE NIEUWE RANGE ROVER-, DEFENDER- EN DISCOVERY-MODELLEN

Op 1 september 2023 wordt een fabrieksgarantie van vijf jaar van kracht voor alle nieuwe Range Rover-, Defender- en Discovery-modellen. Het initiatief biedt klanten extra zekerheid en gemoedsrust bij het kiezen van een wagen van een van de luxemerken van JLR.

De nieuwe garantiebelofte geldt voor alle modellen in heel Europa en verlengt de bestaande garantie van drie jaar naar vijf jaar of 150.000 kilometer – afhankelijk van wat het eerst wordt bereikt. Zo worden klanten volledig beschermd door de garantie en kunnen ze langer dan ooit genieten van de hoogste kwaliteit van dienstverlening.    

Bovendien kunnen Range Rover-, Defender- en Discovery-klanten vijf jaar lang of 150.000 kilometer lang genieten van InControl Remote-connectiviteit, die extra gemak biedt en hulp regelt in geval van nood – in lijn met de merkervaring van moderne luxe die JLR nastreeft.     

Garanties van drie jaar zijn standaard in de auto-industrie; de introductie van een polis van vijf jaar zorgt er dus voor dat Range Rover, Defender en Discovery verder gaan voor hun klanten. Alle modellen van elk van de merken vallen vanaf 1 september 2023 onder de nieuwe garantie van vijf jaar, inclusief mild hybrids en plug-inhybrides.    

Met de nieuwe garanties genieten klanten van alle merken van JLR hetzelfde niveau van bescherming, aangezien Jaguar-modellen sinds 1 juli 2022 vijf jaar garantie genieten.  

De verlenging van de bestaande belofte is bedoeld om de service-ervaring van klanten en eigenaren tijdens de dekkingsperiode te verbeteren, terwijl zowel particuliere gebruikers als commerciële exploitanten op transparante wijze de onderhouds- en exploitatiekosten over een langere periode kunnen berekenen.       

De nieuwe garantie van vijf jaar zal de bezitservaring verbeteren en belooft een positieve invloed te hebben op de restwaarden van de Range Rover-, Defender- en Discovery-modellen. Dit biedt dan weer voordelen bij de verkoop van tweedehands exemplaren. Op langere termijn zorgen hogere restwaarden voor lagere bezitskosten door scherpere lease- en financieringsvoorwaarden.        

Vanaf 1 september zal de uitgebreide toegang tot InControl Remote-connectiviteit ook beschikbaar zijn voor alle nieuw ingeschreven modellen. Dit maakt voor gebruikers moeiteloze en intuïtieve interacties met hun voertuig mogelijk, zelfs over lange afstanden. De smartphone-app kan worden gebruikt om het resterende brandstofpeil en de laadstatus te controleren en om te zien of deuren en ramen gesloten of open zijn. InControl Remote optimaliseert ook de pechverhelping en verstuurt automatisch een noodoproep als dat nodig zou zijn.       

Dmitry Kolchanov, Regional Director Europe bij JLR: “Met de introductie van een nieuwe vijfjarige garantie voor JLR in heel Europa bewijzen we eens te meer ons engagement voor de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze producten en onze focus op een uitmuntende klantenservice. Onze toekomstvisie op moderne luxe is volledig klantgericht, wat extra gemoedsrust zou moeten betekenen voor iedereen die een Range Rover, Defender of Discovery overweegt.”         

JLR’s nieuwe garantie van vijf jaar geldt vanaf 1 september op alle Europese markten en verhoogt de servicekwaliteit op het hele continent.