Land Rover trekt naar de stad met nieuwe Discovery Metropolitan edition

Land Rover heeft de aantrekkingskracht van de Discovery versterkt met de lancering van een nieuwe speciale editie. De Metropolitan Edition beschikt over tal van technologieën om het comfort en gebruiksgemak van de Land Rover familie-SUV met zeven zitplaatsen te verbeteren.

De nieuwe Metropolitan Edition, die bovenaan het Discovery-gamma staat, biedt tal van koetswerkupgrades en een royale standaarduitrusting. Hij is verkrijgbaar met diverse geëlektrificeerde aandrijflijnen, de krachtige P360 Ingenium-benzinemotor of de efficiënte Euro 6d-Final-conforme D300 Ingenium-diesel, beide met 48V Mild-Hybrid Electric Vehicle-technologie (MHEV).

Finbar McFall, Brand Director bij Land Rover: “De introductie van de Metropolitan Edition geeft de Land Rover Discovery een ongekend hoogwaardige uitstraling. De speciale editie vertegenwoordigt het paradepaardje van het gamma en bouwt voort op de aantrekkingskracht van de R-Dynamic-uitvoering met uiterlijke designverbeteringen en tal van comfortverhogende technologieën.”

Nieuwe Metropolitan Edition

De nieuwe Metropolitan Edition is het topmodel van de Discovery-familie en bouwt voort op de doelgerichte R-Dynamic HSE-uitvoering met details in Bright Atlas voor het radiatorrooster en het Discovery-opschrift. Dit wordt aangevuld met inzetstukken in Hakuba Silver onderaan de bumper, 22″ lichtmetalen velgen met Diamond Turned-afwerking en glanzend grijze details, zwarte Land Rover-remklauwen, donkergetinte ruiten en een panoramisch schuifdak.

Het interieur is standaard uitgerust met een head-up display en verwarmd stuurwiel, een draadloze telefoonlader, een koelvak vooraan en een klimaatregeling met viervoudige temperatuurinstelling. Het interieur wordt verfraaid met details in Titanium Mesh.

Elders in het gamma is de R-Dynamic voortaan standaard uitgerust met een glanzend zwart contrasterend dak. De Discovery blijft de meest capabele en veelzijdige grote SUV. Met zijn ongeëvenaard sleepvermogen van 3.500 kg en Advanced Tow Assist-technologie maakt hij moeilijke parkeermanoeuvres veel minder stresserend.

De Discovery-familie is ook verkrijgbaar met Land Rovers geavanceerde Cabin Air Purification met PM2.5-luchtfilter1, die de luchtkwaliteit in het interieur monitort en schadelijke deeltjes wegfiltert voor een gezondere interieuromgeving.

De Land Rover Discovery is beschikbaar vanaf € 65.300 in België. De nieuwe Metropolitan Edition is in België beschikbaar vanaf € 96.000. Meer info op www.landrover.be

1 Enkel compatibel met Nanoe™-ionisatoren