Land Rover komt in 2025 met een 100% elektrische Defender

Dat schrijven de collega’s van het Britse Auto Express. De Defender zou daarbij zelfs het onderstel van de Range Rover erven.

Een elektrische versie van de oude Defender? Geen enkel probleem als je genoeg geld op tafel legt, er zijn genoeg bedrijven die een elektrische aandrijflijn ontwikkelden die met gemak ingebouwd kan worden in het iconische model van Land Rover. Maar een nieuwe Defender die geen fossiele brandstof nodig heeft? Vergeet het. Het beste wat Land Rover je kan bieden, is een plug-in hybride Defender. Maar daar komt binnenkort verandering in.

Elektrische Defender op basis van de Range Rover

Dat beweren de collega’s van het Britse automagazine Auto Express op basis van contacten met ingenieurs van het merk. De volledig elektrische Defender zou in 2025 zijn opwachting maken, wanneer het in 2020 gelanceerde model zijn ‘mid-life update’ krijgt. De geruchtenmolen heeft het ook over een batterij van 100 kWh, goed voor een rijbereik van zo’n 300 mijl of 480 km. De elektrische aandrijflijn zou geen afbreuk doen aan de fenomenale terreincapaciteiten van de Defender.

Bron: vroom.be