JLR VERSNELT ELEKTRIFICERING MET NIEUW, ULTRAMODERN FUTURE ENERGY LAB VAN £250 MILJOEN

Antwerpen, 23 oktober 2023: JLR onthult vandaag zijn nieuwe Future Energy Lab, een ultramoderne testfaciliteit voor elektrische voertuigen (EV) van £250 miljoen, nu het bedrijf zich opmaakt om tegen 2030 negen volledig elektrische luxemodellen te ontwikkelen.

De nieuwe, 30.000 m² grote faciliteit in het Whitley Engineering Centre van JLR in Coventry zal meer dan £40 miljoen aan technologische innovaties huisvesten om EV’s snel te kunnen testen, met o.a. elektrische testopstellingen, de productie van Electric Drive Units (EDU) en testcellen voor elektrische voertuigsystemen. Dit omvat een reeks klimaatkamers voor extreem weer, die de zwaarste omstandigheden kunnen simuleren – van -40 °C tot 55 °C.

De faciliteit, die deel uitmaakt van JLR’s investering van £15 miljard om zijn luxemerken de komende vijf jaar te elektrificeren, zal de test- en ontwikkelingscapaciteit van JLR aanzienlijk vergroten. Zo kan het bedrijf zijn volgende generatie EV’s duurzaam opschalen, waardoor er tijdens het ontwikkelingsproces minder transport nodig is naar andere wereldwijde testfaciliteiten.

Door zijn capaciteit voor het ter plaatse testen van EV’s te vergroten, beperkt JLR de kosten en de uitstoot die gepaard gaan met het rondsturen van vloten prototypeauto’s over de hele wereld voor testbeoordelingen tot het minimum.

Er werken al meer dan 200 EV-ingenieurs in de faciliteit en daar komen nog eens 150 banen bij, wat de werkgelegenheid in de regionale economie een aanzienlijke impuls zal geven.

JLR plant volgend jaar nog eens £22 miljoen aan investeringen om de vestiging in Coventry verder te moderniseren.
Thomas Mueller, Executive Director Product Engineering bij JLR: “Onze voertuigen zijn en blijven toonaangevend voor een volledig elektrische toekomst voor de autosector. Deze faciliteit, een kernonderdeel van onze Reimagine-strategie, is essentieel voor geavanceerde testmogelijkheden die van vitaal belang zijn voor de prestaties en betrouwbaarheid van de moderne luxewagens die we met trots ontwikkelen.”

Oliver Boakes, Chief Engineer, Powertrain Test Operations bij JLR: “Onze activiteiten in Whitley vormen het hart van JLR – zelf een toonaangevend bedrijf in de lokale gemeenschap – ook deze testfaciliteit is dus een kroonjuweel van ons streven naar een volledig elektrische toekomst. Dit is een significante investering voor het bedrijf en de lokale economie.”

JLR’s volgende elektrische voertuig, de moderne luxewagen Range Rover BEV, is een van de modellen die honderdduizenden uren tests ondergaat in deze installaties, terwijl de EDU’s ervan worden ontworpen, ontwikkeld en getest door JLR-ingenieurs in Whitley. Het model wordt volgend jaar gelanceerd.

De nieuwe locatie is wederom een mijlpaal in de realisatie van de Reimagine-strategie van JLR om zijn industriële voetafdruk klaar te maken voor elektrificering. Door zijn eigen EDU’s intern te ontwerpen en te ontwikkelen krijgt JLR een beter overzicht van zijn eigen toeleveringsketen, met meer flexibiliteit om zijn eigen EDU’s te wijzigen.

Andy Street, burgemeester van de West Midlands: “We zijn standvastig in onze ambitie om van onze regio een koploper te maken, zowel op het gebied van uitmuntendheid in de auto-industrie als wat de overgang naar de productie van elektrische voertuigen betreft. Het geweldige nieuws van JLR van vandaag bevestigt onze ambitie. Met de opening van dit nieuwe Future Energy Lab in Coventry – een investering van meerdere miljoenen ponden in techniek – vergroot JLR zijn engagement voor elektrificering in de komende maanden en jaren. Deze aankondiging betekent ook dat de lokale bevolking er enorm van zal profiteren – door hen de nodige vaardigheden bij te brengen om te slagen in deze sector en de bijbehorende arbeidskansen.”

Klik hier voor meer informatie over de beschikbare functies.