Ikos Resorts schittert in 2024 met het unieke Philoxenia-concept en buitengewone vernieuwingen

2024 belooft voor Ikos Resorts een jaar te worden vol nieuwigheden. Na de succesvolle opening van het gloednieuwe Ikos Porto Petro aan de kust van Mallorca en het uitnodigende Ikos Odisia op het eiland van Corfu in 2023, worden gasten in 2024 verwelkomd in een nieuwe wereld van elegantie en verrijkte charme in het omgetoverde Ikos Olivia in het Griekse Chalkidiki. Ikos Resorts verrast met de introductie van de ruimste verblijfsmogelijkheid tot nu toe en opent splinternieuwe Deluxe villa’s in Ikos Andalusia, die het hoogste niveau van privacy en verfijning bieden. De innovatieve groep zet ook meer dan ooit in op een ongeëvenaarde en persoonlijke vijfsterrenservice en weerspiegelt zijn unieke benadering van de legendarische Griekse gastvrijheid in het bijzondere Philoxenia concept.

Philoxenia, de magie van warme gastvrijheid
Het ‘Philoxenia’-concept van Ikos Resorts biedt alle gasten een warme en uiterst hartelijke service. Het vormt een eerbetoon aan de unieke Griekse gastvrijheid en legt de nadruk op de fundamentele waarden van de Griekse warmte en het mediterrane welzijn, die het kloppend hart vormen van het onovertroffen aanbod van de groep. Hoewel elk hotel zijn eigen kenmerken heeft, geïnspireerd door de lokale omgeving, ervaren gasten overal dezelfde uitzonderlijke service en worden ze behandeld als familie vanaf het moment van aankomst.
“Het idee achter Philoxenia is dat je aankomt bij Ikos Resorts als gast en vertrekt als vriend.”

Ruime, nieuwe villa’s bij Ikos Andalusia
In het zonovergoten zuiden van Spanje lanceert Ikos Resorts splinternieuwe Deluxe villa’s. De nieuwe villa’s zijn de allereerste in het aanbod van de groep en een parel in de kroon van Ikos Andalusia. Met hun vier slaapkamers en privézwembad bieden ze een ultiem comfort, gecombineerd met exclusieve in-suite privileges. De elegante villa’s, met zicht over de uitgestrekte kust en de helderblauwe zee, zijn een droom voor families of vrienden die samen reizen en op zoek zijn naar de perfecte hideaway, met een ongeëvenaarde privacy.

Ikos Andalusia, dat in 2021 voor het eerst zijn deuren opende, voltooit in 2024 de luxe uitbreiding van het resort en introduceert naast de langverwachte villa’s ook bijzondere suites in het Deluxe Collection aanbod. De Deluxe 3-slaapkamer Suites aan het strand vormen een privé paradijs met in-suite badkamers, een eigen woonkamer, een ruim terras, en een knappe tuin met privézwembad. Het adembenemende uitzicht over de Middellandse Zee vormt de kers op de taart. De nieuwe Deluxe Penthouse Suites met twee slaapkamers bieden eveneens een oase van rust, met smaakvol ontworpen interieurs en discreet en subtiel meubilair, overspoeld door natuurlijk licht.

Een nieuw tijdperk voor Ikos Olivia
Een stijlvolle renovatie tovert het resort, dat zich uitstrekt langs de witte zandstranden van de Golf van Toroneous op een weelderig groen domein van 22 hectare, in 2024 om tot een nieuwe droomplek. De smaakvol herontworpen lobby ademt rust en brengt een gevoel van ontspanning. Het gastronomisch aanbod wordt naar een nog hoger niveau getild met de vernieuwing van de vijf specialiteiten restaurants en verrukkelijke nieuwe menu’s. Het vernieuwde Ikos Olivia pakt daarenboven ook uit met een nieuw restaurant en voegt een levendige, casual dineerervaring toe in The Garden Restaurant. Verderop, langs het riviertje dat zachtjes zijn weg baant door het resort, wordt de fonkelnieuwe Potami Bar beslist de nieuwe ‘place to be’. Ook het Deluxe gedeelte zal in een nieuwe magische sfeer baden dankzij het verfraaide zonsondergangsterras en bar. In 2025 volgt de tweede fase van de renovatie en worden alle kamers van het luxe resort van kop tot teen vernieuwd.

In elk resort van de innovatieve en steeds groter wordende collectie, genieten gasten van het ultieme luxe all-inclusive aanbod dankzij de bekroonde Ikos Unconditional Luxury en van unieke belevingen met het Local Discovery concept en de Dine Out ervaring. Gasten worden in de watten gelegd met menu’s samengesteld door Michelin sterrenchefs, exquise cocktails, een ruime keuze uit 300 lokale en internationale wijnen, een 24/24 roomservice, een exclusieve Anne Semonin Spa, state-of-the-art kinderclubs en een superieure vijfsterrenservice aan het zwembad en het strand op de meest betoverende mediterrane locaties.