Emerald Cruises viert 10-jarig jubileum en onthult het indrukwekkende nieuwe luxejacht Emerald Kaia

2024 wordt in veel opzichten een bijzondere mijlpaal voor Emerald Cruises. De leider in kleinschalige rivier- en oceaancruises viert z’n 10-jarig bestaan en breidt de innovatieve vloot in een indrukwekkend tempo uit. Na de succesvolle lancering van Emerald Sakara in 2023, onthult de bekroonde cruisemaatschappij de nieuwste generatie van luxe oceaanjachten met de introductie van Emerald Kaia. Een nieuwe standaard in luxe reizen, met het oog op de ultieme gastenervaring op de mooiste wateren wereldwijd. ​

Lancering van de fenomenale Emerald Kaia

Het gloednieuwe innovatieve jacht Emerald Kaia, met een capaciteit tot maximaal 128 gasten, ademt een intieme sfeer. De pioniersgeest van de luxe cruisemaatschappij wordt er onderstreept door een uitgebreide reeks van nieuwe innovaties. Gasten genieten een ongeëvenaarde superjacht-ervaring dankzij verrijkte specialiteitenrestaurants, ruimere hutten en suites, de herontwerpen fitness en uitgebreide Elements Spa. De nieuwe Elements Spa weerspiegelt de focus van Emerald Cruises op het voeden van lichaam, geest en ziel en is speciaal gericht op gasten voor wie wellness een essentieel onderdeel vormt van hun luxe reiservaring. ​

“Met de aanzienlijke verrijking op het gebied van design en uitrusting, vormt Emerald Kaia een belangrijke uitbreiding van onze vloot. Er wordt verder gebouwd op de sterke punten van Emerald Sakara en Emerald Azzurra, waardoor we ongeëvenaarde superjachtervaringen kunnen bieden langs de meest fascinerende kustlijnen ter wereld,” verklaart Glen Moroney, voorzitter en oprichter van de Scenic Groep.

Emerald Kaia verrast met een ruim opgezette architectuur, het knappe observatie zonnedek op de boeg, uitnodigende cabana’s en de nieuwe Sky Lounge op het uitgestrekte Sky Deck, met adembenemende panoramische uitzichten voor een luxe-ervaring in open lucht. Op het watersport platform, dat uitgebreid is met een nieuwe binnen lounge, kunnen gasten avontuur en luxe combineren door middel van nieuwe watersportmogelijkheden.  Er is een toegang voorzien om rechtstreeks vanaf de openlucht fitness naar het platform te zwemmen. Alle hutten en suites van het oceaanjacht zijn ook doordacht ontworpen en tien procent groter voor een ultiem comfort aan boord.

Het splinternieuwe luxe jacht zal voor het eerst uitvaren in april 2026. Het indrukwekkende programma, dat nu reeds gereserveerd kan worden, omvat een scala aan nieuwe bestemmingen en speciaal samengestelde routes langs de mooiste kusten van de Middellandse Zee, de Adriatische Zee en de Egeïsche Zee tot aan de Seychellen, doordrenkt van elegantie, cultuur en boeiende ontdekkingen.

Op koers voor de toekomst naar ongeëvenaarde luxe en innovatie

2024 vormt een bijzonder jaar voor Emerald Cruises waarbij de luxe rederij haar tiende verjaardag viert. Een decennium van innovatie en uitmuntendheid, met een nog dynamischer decennium en een veelbelovende toekomst in het verschiet. De reis van de oprichting tot één van de leiders in luxe reizen is een voorbeeld van een opmerkelijke groei en ambitie en zet de toon voor een volgend tijdperk van onovertroffen gastenervaringen en een verdere toewijding om het absolute summum van luxe cruises te bieden. ​


Over de Scenic Groep
Al meer dan 38 jaar herdefinieert de Scenic Groep luxereizen, door het belichamen van ontdekking en elegantie in haar gerenommeerde merken: Scenic Luxury Cruises & Tours, Emerald Cruises, Mayflower Cruises & Tours en Evergreen Tours. De Scenic Groep biedt bekroonde rivier- en oceaancruises, samen met zorgvuldig samengestelde landreizen, en vervoert gasten naar de meest fascinerende bestemmingen ter wereld op alle zeven continenten. Sinds de oprichting heeft Scenic een revolutie teweeggebracht op de riviercruisemarkt in Europa en Zuidoost-Azië, door all-inclusive vijfsterrenreizen aan te bieden en de luxe cruises uit te breiden naar de Nijl in Egypte. In 2019 markeerde de lancering van Scenic Eclipse, ’s werelds eerste Discovery Yacht™, een nieuwe mijlpaal in ultra-luxe cruisen, een succes dat wordt verder gezet met het zusterschip, Scenic Eclipse II, geïntroduceerd in 2023.

Emerald Cruises, dat in 2024 haar 10-jarig jubileum viert, schittert met negen Star-Ships die de rivieren van Europa en de Mekong bevaren. In 2022 werd Emerald Azzurra geïntroduceerd, het eerste luxe jacht onder de vlag van Emerald Cruises dat vaart in de Middellandse Zee, de Adriatische Zee, het Caribisch gebied en Midden-Amerika, gevolgd door Emerald Sakara in 2023. De vloot zal verder worden uitgebreid met de introductie van Emerald Kaia, wat een nieuw tijdperk van luxe jacht cruisen inluidt.

Meer informatie via www.scenic.eu of www.emeraldcruises.eu