Electrogenic onthult revolutionaire ‘drop-in’-kit om ‘werkende’ Land Rover Defenders gemakkelijk te elektrificeren

Electrogenic is verheugd de lancering aan te kondigen van een revolutionaire ‘drop-in’-kit om bestaande Land Rover Defenders om te bouwen naar volledig elektrische aandrijving. De ombouwkit, bedoeld voor de landbouwsector en landeigenaren, is in ontwikkeling geweest en de afgelopen 18 maanden uitgebreid getest op Worthy Farm, gastheer van het Glastonbury Festival.

De set is ontworpen om te worden geïnstalleerd door een voldoende gekwalificeerde monteur en is onderhoudsvrij. Een elektromotor wordt eenvoudig op het bestaande koppelingshuis van de Defender geschroefd, zodat het voertuig al zijn versnellingen behoudt. Hij heeft 120 pk en 235 Nm koppel – vergelijkbaar vermogen en koppel met de originele dieselmotor. 52 kWh accu’s zijn onder de motorkap gemonteerd, wat een actieradius van meer dan 160 km geeft op de weg en aanzienlijk meer bij het rijden op onverharde wegen of rond een boerderij. De kit is standaard uitgerust voor 7,5 kW AC ’s nachts opladen via een Type 2-connector. Sneller opladen kan optioneel worden gespecificeerd.

Elektrogene conversies behouden de veelzijdigheid en vierwielaandrijving van de originele Defender, terwijl de offroad-capaciteiten worden verbeterd door de montage van de elektromotor. Met gemakkelijk toegankelijk koppel en lineaire vermogensafgifte is hij moeiteloos te besturen, zelfs in veeleisende offroad-scenario’s. Het trekvermogen wordt ook verbeterd door het onmiddellijke en overvloedige koppelen van de elektromotor, terwijl regeneratief remmen in twee fasen ultragecontroleerde, remvrije offroad-afdalingen mogelijk maakt.

Steve Drummond, mede-oprichter van Electrogenic, zei: “Deze nieuwe elektrische conversiekit is echt een opwindende ontwikkeling voor ons. We doen conversies met hoge specificaties voor wegstrijders, maar deze kit heeft alles te maken met het bieden van een economische, duurzame optie. Het is eenvoudig te installeren en maakt gebruik van de gepatenteerde technologie van Electrogenic. Het geeft de Land Rover Defenders  een betaalbaar nieuw leven ingeblazen, waardoor de bedrijfskosten worden verlaagd en de prestaties en rijeigenschappen rond het landgoed worden verbeterd.

“Na een uitgebreid ontwikkelingsprogramma, in samenwerking met auto-experts van Cardiff University, weten we ook dat het de traditionele Defender toekomstbestendig maakt, waardoor het klaar is voor tientallen jaren betrouwbare, duurzame service nu we het tijdperk van koolstofarme landbouw ingaan.”

Na het testen van de geëlektrificeerde Defender naast zijn dieselaangedreven tegenhangers, wordt geschat dat de elektrische versie ten minste £ 6.000 aan brandstofkosten zal besparen in de loop van een gemiddeld jaar van gebruik op de boerderij.

Gezien de richtprijs van de conversie van £ 24.000 + btw, kan de kit zichzelf in vier jaar terugbetalen.

Naast de besparing op brandstofkosten, kan de ombouw van een elektrische auto ook aanzienlijke voordelen opleveren in termen van bredere bedrijfskosten. De elektrische aandrijflijn is ontworpen om volledig onderhoudsvrij te zijn en tientallen jaren mee te gaan, terwijl de accu’s even robuust zijn: goed voor 200.000 mijl of meer, wat de eigenaren totale gemoedsrust geeft.

Drummond concludeerde: “Defenders die zijn uitgerust met onze eenvoudig te installeren kits, doen alles wat er van hen wordt vereist stil en efficiënt op de boerderij. Ze zijn er altijd klaar voor gebruik – haal gewoon de stekker uit het stopcontact en rijd weg; geen rekening meer houden met ritjes naar het tankstation en onmiddellijke hitte op koude, ijzige ochtenden.

“Een geëlektrificeerde Defender kan ook een nieuwe stap zijn in de richting van een boerderij die zijn duurzaamheidsdoelstellingen haalt. De omgebouwde Defenders leveren echt op alle fronten en we zijn er zeker van dat ze de boeren nog vele jaren van dienst zullen zijn.”

Ga voor meer informatie in de ‘drop-in’-kits naar: www.electrogenic.co.uk/cars/land-rover-defender-agricultural