DISCOVERY SPORT met vernieuwd interieur, gekenmerkt door moderne luxe, meet veelzijdigheid en geavanceerde technologie

Antwerpen, woensdag 14 juni 2023: De Discovery Sport is ontworpen om veelzijdig te zijn en klaar voor gezinsavonturen, met tot zeven zitplaatsen. Een spectaculair verfijnd nieuw interieur straalt moderne luxe uit, waarin klanten kunnen genieten van het nieuwste Pivi Pro 2-infotainmentsysteem op een elegant, gebogen glazen aanraakscherm uit een stuk, naast alle praktische opbergmogelijkheden, zetelconfiguraties en wellnesstechnologieën die hem tot een favoriet onder actieve, moderne gezinnen maken.

De luxueuze interieurkwaliteit is te danken aan de verfijnde materialen die aangenaam aanvoelen. Het interieur geeft een heldere, ruime en luchtige indruk, met zitplaatsen in stadionstijl voor een optimaal zicht op de drie rijen. Het optionele panoramische glazen dak draagt nog bij tot het gevoel van ruimte.

Het verfijnde interieur van de Discovery Sport beschikt over een nieuwe versnellingspook, omgeven door een Gloss Black of Dark Shadow Aluminium sierlijst en een elegant multifunctioneel stuurwiel ​​met drie spaken. Hij is verkrijgbaar in zacht Windsor-leder of een ledervrije materiaal op ​​de S en Dynamic SE en heeft toetsen die kunnen communiceren met de Pivi Pro of een virtuele spraakassistent kunnen activeren. De Discovery Sport S en Dynamic SE beschikken over DuoLeather-interieurs in maximaal drie mogelijke kleuren. Klanten die liever geen leder willen, kunnen kiezen voor suède in combinatie met het luxueus zachte, niet-lederen Luxtec, gemaakt van gerecycleerde microvezel uit polyester.

De Dynamic HSE is verkrijgbaar met Windsor-leder in de kleur Ebony met contrasterende elementen in Lunar Grey op de zetels. Klanten kunnen ook opteren voor een DuoTone-bekleding in Light Oyster en Ebony, een opvallende tweekleurige afwerking.

Prof. Gerry McGovern OBE, Chief Creative Officer bij JLR: “De Discovery Sport is een karaktervolle, moderne, compacte SUV met een veelzijdig interieur en intuïtieve technologie – perfect voor een actief gezinsleven.”

Het veelzijdige en ruime interieur van de Discovery Sport, die verkrijgbaar is met maximaal zeven zetels, biedt iedereen een royale ruimte en een hoog comfort, met tot 24 mogelijke zetelconfiguraties12. De tweede zetelrij kan in drie delen (40:20:40) worden neergeklapt, terwijl een laadruimte tot 1.794 liter met neergeklapte achterbank garant staat voor spontane avonturen. Een elektrische achterklep maakt het in- en uitladen kinderspel.

Voortaan beschikt elke Discovery Sport standaard over een digitaal instrumentenbord en schakelhendels aan het stuur, terwijl de hertekende en vereenvoudigde middenconsole een elegant nieuw zwevend 11,4”-aanraakscherm in gebogen glas omvat. Het nieuwste Pivi Pro2-infotainmentsysteem beschikt over permanent toegankelijke zijbalken met snelkoppelingen naar de belangrijkste bedieningselementen en functies, zoals media, volume, airconditioning en navigatie. Hierdoor hebben gebruikers toegang tot 90 procent van de taken binnen twee tikken vanaf het startscherm.

Gebruiksgemak is standaard met Wireless Apple CarPlayTM 11, waardoor belangrijke functies gemakkelijk te bedienen zijn. Android Auto® is ook standaard voorzien voor de ultieme connectiviteit. De hertekende middenconsole zorgt voor meer opbergruimte en biedt plaats aan de standaard draadloze oplader. De open middenconsole geeft de Discovery Sport een van de ruimste opbergvakken in zijn klasse voor een superieur dagelijks gebruiksgemak voor het hele gezin3. Daarnaast zijn er op elke rij twee USB-C-laders beschikbaar om iedereen volledig verbonden en opgeladen te houden, met 12V-vermogen op de tweede rij en in de koffer. Klanten die voor zeven plaatsen opteren, genieten ook van airconditioning op de derde rij en een USB-C-lader.

James Sanderson, Lifecycle Chief Engineer bij JLR: “De Discovery Sport biedt nu een baanbrekend pakket technologische voorzieningen voor het hele gezin dankzij de introductie van de nieuwste Pivi Pro. De sobere nieuwe middenconsole vult het opgefriste koetswerk aan en zorgt voor nog meer opbergruimte. Zijn gamma vermogensopties, terreintechnologieën en indrukwekkende flexibiliteit met tot zeven zitplaatsen maken dat hij echt in staat is om alles te bieden wat het gezinsleven in petto heeft.”

De Discovery Sport is uitgerust met een van de meest geavanceerde technologieën voor interieurluchtkwaliteit3 dankzij de optionele Cabin Air Purification Plus8. Met zijn PM2.5-filtratie en CO2-management helpt het systeem het welzijn van het hele gezin te bevorderen en verhoogt het de alertheid van de bestuurder door het CO2-niveau in het interieur op te volgen en onder controle te houden. Het geavanceerde systeem combineert nanoe™ X-technologie om ziekteverwekkers te bestrijden en geuren, bacteriën en allergenen aanzienlijk te verminderen, terwijl de app-technologie Air Quality Index (AQI)10 klanten in staat stelt om de luchtkwaliteit op hun locatie en hun bestemming op het scherm te controleren.

De Discovery Sport biedt ook optioneel een van de meest uitgebreide cameratechnologieën in zijn klasse3. Voor nog meer gemoedsrust zorgen de 3D-omgevingscamera’s9 en ClearSight Ground View TM, die beelden weergeven op het 11,4”-aanraakscherm, alsook de ClearSight Rear View MirrorTM die een ongehinderd zicht achteruit verzekert, ongeacht wat er zich achter de wagen bevindt.

De nieuwe Discovery Sport kreeg ook subtiele koetswerkupdates die zijn opvallende Discovery-DNA in de verf zetten.

De Discovery Sport S is uitgerust met deurdrempels in koetswerkkleur, een nieuw radiatorrooster in contrasterend glanzend zwart met kenmerkend zeshoekig Discovery-motief, beschermplaten in Indus Silver en Discovery-opschrift in Bright Atlas op de motorkap.

De Dynamic-modellen zijn assertiever en doelgerichter, met een contrasterend dak en koetswerkaccenten – waaronder het Discovery-opschrift, het radiatorrooster, de deurdrempels en de onderbumper – die allemaal zijn afgewerkt in glanzend zwart. De glanzend zwarte afwerking van de voorbumper en wielkasten versterkt de doelgerichte uitstraling, terwijl de drieledige signatuur van de luchtinlaten vooraan een duidelijk designkenmerk is van de Discovery.

Opvallende nieuwe optionele lichtmetalen velgen zijn onder meer de 21” velgen in Gloss Black en de 19” velgen in Gloss Black of Diamond Turned-afwerking. Varesine Blue werd toegevoegd aan het zorgvuldig samengestelde palet koetswerkkleuren.

De Discovery Sport biedt nog steeds een gamma efficiënte oplaadbare hybride- en ​​‘mild hybrid’-aandrijvingen om de efficiëntie en prestaties te verzekeren. De nieuwe batterijchemie van de P300e verbetert het reële rijbereik tot 47 km – voldoende om 90 procent van de gemiddelde dagelijkse ritten in de stille elektrische rijmodus af te leggen. Klanten mogen er ook gerust in zijn dat ze hun ​​plug-inhybride snel en eenvoudig kunnen opladen. Opladen van 0 tot 80 procent is mogelijk in slechts 30 minuten, er wordt standaard een gelijkstroomlader aangeboden.

De plug-inhybride combineert een 1.5 driecilinder-turbomotor uit de Ingenium-familie met een elektromotor en een lithium-ionbatterij van 14,9 kWh om moeiteloos te rijden op elk moment en een WLTP-gecertificeerd elektrisch rijbereik tot 61 kilometer4 te verzekeren.

De P250- en P200-benzinemotoren en de D200- en D165-dieselmotoren uit de Ingenium-familie vervolledigen het gamma. Voor beide brandstoftypes zorgt de geavanceerde mild hybrid-technologie voor een soepele werking van het stop-startsysteem om rustig te rijden in de stad. Met behulp van een riemaangedreven startmotor en batterijpack wordt de energie die normaal verloren gaat tijdens het vertragen, opgeslagen en vervolgens teruggevoerd naar een 48V-batterij om de prestaties te verhogen en het brandstofverbruik te verlagen.

De Discovery Sport is nu beschikbaar in België vanaf €54.300. Meer informatie op www.landrover.be