Discovery HSE Luxury Limited Edition

Glans en glitter met 7 zitplaatsen

De nieuwe Discovery HSE Luxury Limited Edition wordt gegarandeerd een opgemerkte verschijning in het straatbeeld. Daarvoor zorgen de afwerking in glanzend zilver van de verlengde dakrails, de buitenspiegelbehuizingen in gesatineerd chroom en het zilver van het ‘Land Rover’-opschrift op de motorkap en van het logo op de achterklep. De grille krijgt de omgekeerde afwerking van de huidige modellen: de grillerand en de zijdelingse luchtinlaten worden uitgevoerd in ‘Indus Silver’ en de latten in koetswerkkleur. Ook opvallend zijn de glanzende sierstrip langs de flanken en de achterklep, aangevuld met een beschermplaat van glanzend roestvrij staal voor de achterbumper en een glanzend metalen ‘HSE LUXURY’-logo.

Drie koetswerkkleuren zijn beschikbaar: ‘Santorini Black’, ‘Orkney Grey’ en, voor het eerst op de Discovery, ‘Havana’. Lichtmetalen 20-duimsvelgen met tien spaken vervolledigen de luxekuur van het exterieur.

Voor het interieur van de Luxury Limited Edition wordt ‘Oxford’-leder van topklasse gebruikt, voor het eerst in ‘Ivory’ met contrasterende stiksels. De bekledingskleur ‘Arabica’ voor de zetels vormt eveneens een première voor de Discovery. Klanten krijgen ook een uitbreiding van het ‘Oxford’-leder voor de bovenkant van het dashboard, het instrumentenbord, de bovenkant van de deuren, de armsteunen en de deurhendel. Het verwarmde stuurwiel met geperforeerd leder is beschikbaar in ‘Arabica’ of ‘Ebony’ en krijgt de glanzende toetsafwerking van de Range Rover Sport Autobiography. Het interieur pakt uit met een ‘Dark Zebrano’-fineer – gelakt hout in het donkerbruin – en luxueuze matten met contrasterende afboording.

Voor de HSE Luxury is ook een groot aantal upgrades standaard beschikbaar, onder meer het ‘Harman/Kardon LOGIC7® Premium Audio’-systeem met 825 watt aan vermogen, adaptieve xenonkoplampen met bochtverlichting, zeven zetels, een elektrisch open dak vooraan en een panoramisch glazen dak achteraan, ‘Privacy Glass’, het ‘Cold Climate Pack’, een achteruitrijcamera en een volwaardig reservewiel.

De aandrijving gebeurt door de 3-liter TDV6 met 211 pk of de SDV6 met 256 pk, beide dieselmotoren. De acceleratie van 0 naar 100 km/h gebeurt in respectievelijk 10,7 en 9,6 seconden. De topsnelheid bedraagt in beide gevallen 180 km/h. De motoren worden standaard gekoppeld aan de soepele achttrapsautomaat, die een specifieke afstelling kreeg om het verbruik en de CO2-uitstoot te verlagen.

In een oogopslag

             voor het eerst ‘Havana’-lak op de Discovery

             afwerkingsdetails in glanzend zilver

             exclusief gamma unieke interieurs in leder van de hoogste kwaliteit

             uitgebreid assortiment upgrades, waaronder ‘Harman/Kardon LOGIC7® Premium Audio’

             lichtmetalen 20-duimsvelgen met 10 spaken

             in reliëf aangebracht ‘SPORT’-logo op hoofdsteunen en tapijten

             wereldwijd gelimiteerd op 2.000 exemplaren

             prijs vanaf 63.500 euro