Defender 75th Limited Edition brengt hulde aan 75 jaar Land Rover

Land Rover staat met de introductie van de Defender 75th Limited Edition op unieke wijze stil bij het 75-jarig jubileum van het merk. Het succesverhaal van Land Rover begon in 1948 met het debuut van de Series I op de Amsterdamse AutoRAI. De rest is geschiedenis. Nu vindt de geest van het verleden door middel van kleur en detaillering zijn weg naar de tegenwoordige tijd, met de speciale Defender 75th Limited Edition.

Kenmerkend voor de Defender 75th Limited Edition is de exclusieve exterieurkleur Grasmere Green, die ook terugkomt op de bijpassende 20-inch wielen. Opvallende 75 Years-graphics, bumpers in de kleur Ceres Silver en Privacy Glass zorgen voor de finishing touch.

De exterieurkleur keert ook terug in het duurzame en veelzijdige interieur. Zo is de Cross Car Beam op het dashboard afgewerkt in geborsteld Grasmere Green Powder Coat en voorzien van lasergeëtste details op de eindkappen. De zetels zijn afgewerkt in de kleur Resist Ebony en voor de hockeystickvormige versnellingspook heeft Land Rover gekozen voor stevig Robustec-materiaal.

Stuart Frith, Defender Lifecycle Chief Engineer: “Sinds de onthulling van de nieuwe Defender zijn klanten over de hele wereld er verliefd op geworden en blijft de vraag bijzonder groot. In deze nieuwe Limited Edition wordt de essentie van de voorbije 75 jaar gevat met zijn kleuren en details, en versmolten met innovatieve nieuwe technologie zoals hybride elektrische aandrijving, Configurable Terrain Response, Software Over The Air updates en ongeëvenaarde terreincapaciteiten.”

De Defender 75th Limited Edition is gebaseerd op de hoogwaardige HSE-uitvoering en biedt een uitgebreide standaarduitrusting. Denk hierbij aan de 3D Surround Camera, Configurable Terrain Response, een Meridian Sound System, Matrix LED-verlichting voor, Pivi Pro-infotainment, een Head-Up Display en een draadloze telefoonlader.Defender 110 75th Edition

Verder is het speciale model uitgerust met een karaktervolle stoffen convertiblekap, die indien gewenst ook vervangbaar is door een glazen panorama-schuifdak. Superieur comfort wordt ook geboden door een verwarmd stuurwiel, klimaatregeling met drie zones en 14-voudig verwarmde elektrische zetels met geheugenfunctie voor zowel de bestuurder als de voorpassagier. Een elektrisch uitklapbare trekhaak en All-Season banden zijn als opties verkrijgbaar.

In België levert Land Rover de Defender 75th Limited Edition als Defender 90 in P400 en als Defender 110 in P400 en D300 Ingenium benzine- en dieselopties, die gebruik maken van de Mild Hybrid Electric Vehicle-technologie (MHEV) die de vermogensafgifte en het brandstofverbruik optimaliseert.

Geïnteresseerden kunnen de speciale uitvoering per direct bestellen. Ook is hij te configureren bij uw Land Rover verdeler of via onze configurator.