De vloot van MSC Cruises wordt versterkt met Starlink connectiviteit

Genève, Zwitserland, 28 februari 2024 – Twee derde van de schepen van MSC Cruises zijn nu uitgerust met SpaceX’s Starlink connectiviteit aan boord en het uitrolprogramma van de vloot zal in mei 2024 zijn voltooid.

Deze zeer snelle internettoegangsoplossing wordt geleverd door een constellatie van satellieten in een lage baan om de aarde. Aan boord van de schepen zal het een beter Wi-Fi-netwerk in kajuiten en openbare ruimtes, lage latentie (d.w.z. snellere netwerkcommunicatie) en lagere operationele kosten bieden voor 15 van de 22 schepen in de vloot na bandbreedte- en dataverkeertests die in 2022 zijn uitgevoerd.

Het eerste schip van MSC Cruises dat werd uitgerust met Starlink was de MSC Magnifica in december 2022. ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​

MSC Cruises ziet het bandbreedteverbruik aan boord blijven stijgen, gedreven door zowel de toename van het aantal verbonden apparaten als het aantal apps dat gasten willen gebruiken.

Starlink zal MSC Cruises voldoende capaciteit bieden om te blijven voldoen aan de toekomstige eisen van haar gasten, bemanning en ook aan de technische eisen van haar scheepsvloot. ​

MSC Meraviglia - MSC Fantasia - MSC Orchestra
MSC Meraviglia – MSC Fantasia – MSC Orchestra

De schepen van MSC Cruises die momenteel zijn uitgerust met Starlink zijn MSC Divina, MSC Euribia, MSC Fantasia, MSC Grandiosa, MSC Lirica, MSC Magnifica, MSC Meraviglia, MSC Orchestra, MSC Poesia, MSC Preziosa, MSC Seascape, MSC Seashore, MSC Seaside, MSC Seaview en MSC Virtuosa.

MSC Opera en MSC World Europa worden daar deze maand aan toegevoegd en de andere vijf schepen van de lijn die de geoptimaliseerde connectiviteit krijgen voor het zomerseizoen van 2024 zijn MSC Armonia, MSC BellissimaMSC MusicaMSC Sinfonia en MSC Splendida.

EXPLORA I, het eerste van zes luxeschepen van MSC Cruises’ zusterbedrijf Explora Journeys, is eveneens ​ uitgerust met Starlink en EXPLORA II wordt uitgerust met de verbeterde connectiviteit wanneer ze voor het eerst zal uitvaren in augustus 2024. ​

MSC Cruises biedt een ‘Browse Internet Cruise Pakket’ en een ‘Browse & Stream Cruise Pakket’ aan boord van haar vloot die op maat gemaakt zijn voor haar gasten om de verbinding en het aantal benodigde apparaten tijdens een cruisevakantie te dekken.

Frank Van den Steen, Country Manager Benelux MSC Cruises voegt daaraan toe“Een stabiel en betrouwbaar Wifi aan boord van onze schepen wordt door onze klanten steeds vaker als vanzelfsprekend beschouwd. Starlink voldoet deze verwachting, en ik ben uitermate verheugd dat onze hele vloot van 22 schepen reeds deze zomer deze topkwaliteit garandeert”.

Frank Van den Steen - Country Manager Benelux MSC Cruises
Frank Van den Steen – Country Manager Benelux MSC Cruises

Meer informatie over de internetpakketten van MSC Cruises vindt u hier.


Over MSC Cruises

MSC Cruises, met het hoofdkantoor in Genève, Zwitserland, is de op twee na grootste cruiserederij ter wereld en marktleider in Europa, Zuid-Amerika, het Midden-Oosten en Zuid-Afrika, met een sterke en groeiende aanwezigheid in Noord-Amerika en het Verre Oosten.

De vloot van MSC Cruises bestaat uit 22 moderne schepen met drie nieuwe schepen die in 2025, 2026 en 2027 worden gelanceerd.

Het bedrijf is actief in meer dan 100 landen over de hele wereld, biedt cruises aan op vijf continenten, doet meer dan 300 bestemmingen aan en verwelkomt meer dan 180 verschillende nationaliteiten aan boord.

MSC Cruises is vastbesloten om de uitstoot van broeikasgassen voor haar maritieme activiteiten tegen 2050 tot netto nul te herleiden. ​

Ga voor meer informatie naar www.msccruises.be