De ideale skibestemming voor onvergetelijke herinneringen met het gezin

​In Livigno, bekend als gezinsvriendelijke bestemming, is er voor elk wat wils meer een reeks indoor en outdoor activiteiten en ervaringen voor het hele gezin. Tijdens een verblijf in het Italiaanse skigebied combineer je sport, relaxatie en plezier! Terwijl de allerkleinsten hun eerste stappen zetten op de sneeuw, of een namiddag vol plezier beleven in de Fun Parks met professionele begeleiders, genieten de ouders van een relaxerend spa momentje in Aquagranda of ze ontdekken Little Tibet en een reeks sneeuwactiviteiten. Na een dag op de pistes, geven de kinderen een bezoek aan het indoor zwemparadijs van Aquagranda waar ze zich helemaal uitleven. Ontdek hier 4 redenen waarom je binnenkort samen met de familie Livigno moet gaan ontdekken!

​Het hele gezin op de skipistes!
De kindvriendelijke bestemming in Valtellina is erg populair dankzij een breed aanbod aan diensten afgestemd op kinderen. Of je nu met peuters, kleuters of pubers reist, Livigno biedt in totaal 9 skischolen voor alle niveaus met meer dan 150 instructeurs voor alle kinderen die plezier willen beleven op de skipistes! Je kiest zelf of je het liefst privélessen reserveert of als je toch voor groepslessen opteert. In één, twee, drie zijn ze er zonder twijfel mee weg! Terwijl de kinderen lessen volgen, kunnen de ouders zelf ook even hun skills gaan oefenen op de 115km lange skipistes met 74 pistes en sublieme uitzichten op 1.816 m hoog.
Sneeuwactiviteiten voor de kinderen

Kinderen die liever leren skiën op een meer speelse manier of op zoek naar sneeuwplezier, plannen een bezoekje aan een van de vele Fun parks. Zo kunnen de kleintjes zich vermaken in het Kids Fun Park in het skigebied of hun eerste freestyle skills oefenen in het Yepi area mini-park. Bij de Kinder Park Lupigno, een outdoor speeltuin, zetten ze kinderen hun eerste stappen op de sneeuw en gaan ze op ontdekking. Denk maar aan heel wat kleuren, creatieve structuren, avontuurlijke paden, een racebaan en opblaasbare attracties,.. ideaal voor de kinderen om zich helemaal uit te leven! Het park is onder toezicht van gekwalificeerd personeel, een leuke gelegenheid om de kinderen onder toezicht te laten terwijl de volwassenen verder het sublieme alpine gebied ontdekken. Of om zichzelf uit te dagen tijdens een snowshoe of fatbiking trail. Kinderen tussen 3 en 12 jaar zijn ook welkom bij het Indoor Kinder Club Lupigno, ideaal voor een rustige dag of bij minder goed weer met een reeks leuke activiteiten!

​Andere ludieke en educatieve activiteiten
Natuurlijk heeft Livigno heel wat niet te missen sneeuwactiviteiten, maar tijdens een verblijf in Little Tibet zijn er nog andere activiteiten op de planning om met het hele gezin te beleven. In Aquagranda, één van de grootste state-of-the-art sport en wellness centers in Europa, komt iedereen tot rust na een sportieve dag op de skipistes. De Wellness&relax reuimte straalt rust en gezelligheid met het mooi ingerichte interieur in de traditionele alpine stijl met stenen, hout en vuur als hoofdelementen. De Family Sauna en Family Hammam met een sauna en een stoombad zijn de juiste plek om samen te ontspannen. Voor wie het wat actiever mag zijn, is een bezoek aan de Slide&Fun een must met een indoor zwemparadijs. Zwembaden, glijbanen, watervallen, kleurrijke speelstructuren… je noemt het maar op! Dit gebied is speciaal ontworpen voor kinderen van 0 tot 14 jaar met waterplezier gegarandeerd. Er is zelfs aan de allerkleinsten gedacht met een babyzwembad met water tot 20 cm hoog, gepast voor kinderen van 0 tot 3 jaar.

Ook meer culturele activiteiten komen aan bod in Livigno zoals TheMUS! The Museum of Livigno en Trepalle. Hier leren kinderen en volwassenen bij over de geschiedenis van het skigebied, over de tradities en het dagelijkse leven van vroeger. Nog een leuke activiteit om samen met het gezin te doen!

Praktische tips en weetjes
Wist je dat Livigno een free skipass promotie heeft? Ben je van plan om nog tot 22 december met het gezin af te reizen naar Livigno of heb je plannen van 13 april tot en met 1 mei? Indien je een verblijf boekt van minimaal 4 nachten in en hotel of minimaal 7 nachten in een appartement bij de deelnemende partners, dan is jouw skipas gratis! Nog een extra reden om deze winter naar Livigno te reizen en jezelf te onderdompelen in de Italiaanse Dolce Vita. In Livigno zijn er een heel reeks gezinsvriendelijke accomodaties waar gezinnen een zorgeloze en onvergetelijke vakantie kunnen beleven. Ze beschikken over verschillende services zoals speelruimtes, kinderwagens, oppasservice, kindermenu’s,… alles voor een ideaal verblijf!