Bouw uw eigen avontuur: Lego® lanceert classic defender 90′-set

Antwerpen, 17 maart 2023 – LEGO Group en de Defender vieren 75 jaar Land Rover met een avontuur om zelf te bouwen: de nieuwe LEGO® Icons Classic Land Rover Defender 90. Deze complete set, bestaande uit 2.336 onderdelen, bevat alle accessoires voor een terreinexpeditie.
Dankzij het twee-in-één-formaat van de set kunnen bouwers enerzijds een alledaags wegmodel bouwen en anderzijds een gepersonaliseerd avonturenmodel.
De Defender heeft 75 jaar terreinexpedities achter de rug. Hij is over de hele wereld onmiddellijk herkenbaar en heeft een unieke staat van dienst op het vlak van avontuur, humanitaire hulp en hard werk.

Het 32 centimeter lange LEGO-model weerspiegelt dat palmares met accessoires zoals een dakdrager, een verhoogde luchtinlaat, een voorbumper met werkende lier, zijrails en een gereedschapskist, evenals tractieplaten voor modderige en zanderige terreinen. Hij heeft bovendien een werkende stuurinrichting en ophanging, opengaande deuren en dito motorkap en een interieur met details op basis van de grote Classic Defender.

Paul Barritt, Directeur van Land Rover Classic : “De Defender is een synoniem van avontuur en deze nieuwe LEGO-set is de perfecte manier om de geest van dit onvergelijkbare, onstuitbare auto-icoon te vatten en tegelijk de speelse kant van de auto te benadrukken.”
LEGO Design Master Kurt Kristiansen: “De Classic Defender tot leven brengen in LEGO-steentjes was niet eenvoudig. De Defender overwint elke uitdaging, dus tijdens het designproces wilden we de set verrijken met een sterk gevoel voor avontuur. Wij zijn razend benieuwd naar de reacties van fans.”

Om de set te lanceren, plaatste LEGO Group een echte Classic Defender in de Schotse Hooglanden om er de moeilijkst bereikbare LEGO Store ter wereld in te huisvesten. Dat was het toneel voor een uitdaging, met avonturiers Raha Moharrak en Aldo Kane die raceten om als eerste de nieuwe set te vinden en te bouwen.

De ‘Classic Land Rover Defender 90’ van LEGO® Icons is vanaf 1 april beschikbaar vanaf £ 209,99 (€ 239,99) in het Verenigd Koninkrijk.