Abama Blue Ocean, een inkijk in de wondere onderwaterwereld van Tenerife

Abama Blue Ocean is een eerbetoon aan de biodiversiteit van de mariene strook Teno-Rasca, gelegen in het zuidwesten van het eiland Tenerife. Dit boek, onder leiding van de videograaf en onderwaterfotograaf Francis Pérez samen met het team fotografen van Pelagic Life Canarias  en in samenwerking met Abama Luxury Residences, verzamelt beelden van de leefomgeving en verschillende soorten die in de Teno-Rasca strook leven. Dit gebied herbergt een permanente gemeenschap van walvissen, waardoor het het enige walvisreservaat van de Europese Unie en de derde in de wereld is. Abama Blue Ocean is ontstaan uit de bezorgdheid van Abama Luxury Residences en wetenschappers over de toekomst van de biodiversiteit van deze strook, met als doel een visueel geheugen te creëren om de wereld en toekomstige generaties bewust te maken van de rijkdom van de mariene populaties die in de Teno-Rasca strook leven.

​Het boek, gesponsord door Abama Luxury Residences, bevat schitterende foto’s van de leefomgeving en de verschillende soorten die in de mariene strook Teno-Rasca leven, evenals informatie over lopende onderzoeksprojecten en belangrijke boodschappen van wetenschappers aan het grote publiek. Het hoofddoel is het bevorderen van de conservatie van deze mariene biodiversiteit voor toekomstige generaties door maatregelen zoals het verminderen van de visserij op pelagische soorten, het verminderen van plastic gebruik om vervuiling van de zee te voorkomen, en het stimuleren van wetenschappelijk onderzoek voor de oprichting van beschermde mariene gebieden. 6 gespecialiseerde onderwaterfotografen van Pelagic Life Canarias maakten in totaal 55 unieke foto’s die in avant-première via Abama Blue Ocean aan de wereld getoond worden. 

Francis Pérez

De Teno-Rasca strook, met een brede oppervlakte van 69.489,68 hectare, omvat de kustlijn van de gemeenten Buenavista del Norte, Santiago del Teide, Guía de Isora, Adeje en Arona, en maakt deel uit van het Natura 2000-netwerk, de belangrijkste pijler van natuurbescherming van de Europese Unie. De zee rond de baai van het Abama-strand herbergt de grootste populatie tropische grienden in heel Europa, die in groepen van tien tot dertig circuleren. De fotograaf uit Tenerife, die op de cover heeft gestaan van National Geographic en talloze andere publicaties, met meer dan 30 jaar ervaring, voelt een bijzondere genegenheid voor deze soort. Francis Pérez waarschuwt echter dat deze mariene biodiversiteit verloren kan gaan zonder strengere beschermingsmaatregelen en adequate beheersplannen.

​Het idee voor Abama Blue Ocean is ontstaan uit de bezorgdheid van het management en het personeel van Abama Luxury Residences om een visueel geheugen en bewustzijn te creëren bij de wereld en toekomstige generaties over de rijkdom van de mariene populaties in de Teno-Rasca strook.

Marc Goodwin

​”Dit is het eerste serieuze initiatief om grafisch het onderwaterleven van dit unieke natuurlijke gebied in de wereld, de Teno-Rasca strook, en het werk dat wordt verricht voor de bescherming ervan, samen te vatten. Twintig jaar zijn verstreken sinds de oprichting van Abama Resort Tenerife, en vanuit Abama Luxury Residences vonden we het onze verantwoordelijkheid om de wereld al deze schoonheid en rijkdom die we voor ons hebben, te laten zien, om zo bij te dragen aan de bescherming ervan,” zegt Elodie Casola, directeur Marketing en Communicatie van Abama Luxury Residences.

“Naarmate we vooruitgaan, hopen we ons steeds meer bewust te worden van onze omgeving en gedragingen te kiezen die de conservatie en levensduur van haar bewoners garanderen, zodat we kunnen blijven genieten van de verbazingwekkende schoonheid van onze planeet,” voegt ze eraan toe.

Arum Group, de ontwikkelaar van luxe en lifestyle tweede verblijven en toeristische projecten, heeft samengewerkt aan de samenstelling van dit Engelstalige boek. Ze werden ondersteund door de toerismedienst van Guia de Isora en het Zwitserse horlogemerk Oris, waarvan Francis Pérez de ambassadeur is. Het boek zal te koop zijn in musea van het Cabildo de Tenerife-netwerk en gespecialiseerde winkels, met als doel alle opbrengsten te schenken aan Abama Solidaria, dat verschillende liefdadigheidsdoelen ondersteunt. In dit geval zal er 10 euro winst van elk exemplaar worden geschonken aan Pelagic Life Canarias en de Tonina Association. Het boek is te verkrijgen aan 40 EUR.


Over Abama Resort

Abama Resort in Tenerife is een prachtige setting voor een onvergetelijke ervaring. Het internationaal hoog aangeschreven resort, met een infrastructuur waarin tot nu toe honderden miljoenen euro’s zijn geïnvesteerd, is het toppunt van creativiteit en betrouwbaarheid.

De 5-sterren conciërgeservice, de fantastische vergezichten, de nabijheid van drie exclusieve vijfsterren hotels (The Ritz-Carlton, Abama, Las Terrazas de Abama Suites, Los Jardines de Abama Suites), de keuze uit 12 restaurants waarvan twee met Michelinsterren, de 18-holes golfbaan ontworpen door Ryder Cup-speler Dave Thomas, het prestigieuze Tennis Center (met zeven tennisbanen en vier padelterreinen), de luxueuze spa en de Beach Club hebben ervoor gezorgd dat Abama Resort bekend staat als een van de meest luxueuze bestemmingen in Europa.

Tot op vandaag bestaat Abama Resort uit 150 appartementen gebouwd in het gedeelte Las Terrazas, 23 organische villa’s Bellevue, 6 minimalistische villa’s Casas del Lago, 10 villa’s Las Atalayas en tal van plots voor Custom Villas, villa’s op maat. Het nieuwe deel Las Villas del Tenis bestaat uit 23 luxueuze, vrijstaande huizen met privé-zwembad, 2 of 3 slaapkamers, de grootst mogelijke privacy en adembenemende uitzichten. Ook de 48 luxe-appartementen van Los Jardines de Abama, ingeplant op de heuvel onder het nieuwe centrum Plaza Abama, zijn schitterende hideaways. 

De meeste kopers in Abama komen uit het Verenigd Koninkrijk (30%), gevolgd door de Belgen (25%) en de Duitsers. Kopers in Abama Resort zijn kapitaalkrachtig, op zoek naar luxe, exclusiviteit, service en rust bij het beste weer van Europa. Voor velen is het reeds hun derde of vierde verblijf.

Prijzen:
Los Jardines de Abama: €868.000 – €1.686.000 (2 of 3 aparte slaapkamers, mogelijk in duplex, 135 tot 196 bebouwde m²)
​Villas del Tenis: €2.035.000 – €2.215.000 (2 of 3 aparte slaapkamers, 264 tot 273 bebouwde m²)


Info: www.abamahotelresort.com/nl/
​@abamatenerife