mylandrover-travel-magazinebanner-mlrm-abokaart-nl

woensdag 02 september 2020 08:50

ONTWORPEN OM TE DIENEN: LAND ROVER DISCOVERY ONDERSTEUNT REDDINGSACTIES IN DE BERGEN NU DIE OPNIEUW BEZOCHT MOGEN WORDEN

De vrijwilligersdienst is doorgaans 365 dagen per jaar de klok rond actief in de Galtee-, Knockmealdown-, Comeragh- en Blackstairs-gebergtes en bereidt zich voor om de activiteiten te hervatten nu de lock-down wegens het coronavirus afgelopen is en mensen de meest afgelegen plaatsen in de regio opnieuw kunnen bezoeken.

Terry Brophy, Team Leader, SEMRA, zei: "Er is geen enkele andere dienst beschikbaar om de bergen in te gaan, maar wij hebben natuurlijk wel de vaardigheden, de training en de voertuigen om dat te doen. Het geweldige aan de Discovery is dat we achterin een draagberrie kunnen monteren, waarnaast ook nog een dokter kan plaatsnemen Land Rovers zijn synoniem voor hulpacties in de bergen in het Verenigd Koninkrijk en Ierland en daar is een reden voor: ze zijn veruit de beste voertuigen op de markt."

De Discovery werd lichtjes aangepast voor zijn operationele taken en beschikt over een uitgebreide lijst van nood- en EHBO-kit, krachtige noodverlichting, een dakbox, bijkomende interieurverlichting en opbergnetten achterin.

In alle andere opzichten is de Discovery een standaardmodel dat de uitgebreide capaciteiten van het productievoertuig duidelijk aantoont. Met de tweede en derde zetelrij neergeklapt, biedt de enorme
2.406 liter grote laadruimte plaats voor een draagberrie, terwijl het intuïtieve Terrain Response- systeem het mogelijk maakt dat zelfs beginnende bestuurders het voertuig in alle omstandigheden kunnen optimaliseren.

Liz Brown, vrijwilligster van SEMRA, zei: "Het weer kan elk moment omslaan. Wat begint als een mooie dag, kan in een mum van tijd veranderen in een whiteout en dan komen mensen in de problemen. Maar als mensen de Mountain Rescue met hun Land Rover zien, weten ze dat dit twee dingen zijn waarop ze kunnen rekenen."

De Discovery is ook verkrijgbaar als commerciële versie zonder achterzetels en biedt een praktische en slijtvaste laadruimte van 1.856 liter met een elektrisch bediende achterklep en opbergruimte onder de vloer om de beschikbare ruimte te maximaliseren. Met een sleepvermogen tot een wettelijke limiet van 3,5 ton en de traditionele terreincapaciteiten van Land Rover is de Discovery Commercial een uiterst functioneel, veelzijdig en comfortabel bedrijfsvoertuig.

Land Rover heeft een rijk verleden als het op reddingsacties aankomt en heeft vorig jaar zijn wereldwijde humanitaire partnerschap met de Internationale Federatie van Rode Kruis- en Rode Halve Maanverenigingen (IFRC) vernieuwd. De relatie gaat al terug tot 1954, toen de eerste speciaal aangepaste Land Rover in het Midden-Oosten als mobiele medische hulppost in gebruik werd genomen.

Om het SEMRA-team in actie te zien tijdens een livetraining voor reddingsacties, klik hier: https://youtu.be/jWSCTtiWUnQ

Last modified on woensdag 02 september 2020 09:03