mylandrover-travel-magazinebanner-mlrm-abokaart-nl

donderdag 17 oktober 2019 06:30

Land Rover gaat Tesla achterna

Land Rover overweegt voor zijn Defender een vorm van autonoom offroaden mogelijk te maken, waarbij de bestuurder uitstapt en met een specifieke afstandsbediening of smartphone-app de auto kan gidsen.

 

In een interview met onze collega's van het Britse magazine Autocar vertelde hoofdingenieur Stuart Frith dat Land Rover erover nadenkt om de Defender een soort autonome offroadmodus te geven. "De architectuur van de auto is er klaar voor, we weten hoe het moet en we hebben het al met prototypes gedaan". De technologie zou een uitbreiding vormen op de 3D Scout-technologie van de Defender, waarmee de auto zich een driedimensionaal beeld van zijn omgeving kan vormen. De bestuurder moet op een paar meter afstand van de auto blijven met een speciale armband om zodat de wagen weet waar zijn eigenaar zich bevindt, een beetje zoals het Smart Summon dat Tesla afgelopen weekend introduceerde op zijn auto's.

"Wanneer je een heel lastig obstakel tegenkomt, moet je soms kunnen uitstappen om de situatie te evalueren. Met deze nieuwe technologie kan je buiten de auto blijven en hem geleiden," zo zegt Frith. Land Rover overweegt ook om het mogelijk te maken om je offroad-avonturen live te streamen via de cloud. Het grootste bezwaar tegen dit autonome terreinrijden zou van wettelijke aard kunnen zijn, al is het maar de vraag in welke mate de regels nog van toepassing zijn als je kilometers van de openbare weg verwijderd bent.

Bron: Autocar

Last modified on donderdag 17 oktober 2019 06:45