mylandrover-travel-magazinebanner-mlrm-abokaart-nl

woensdag 28 februari 2018 15:16

Testmule van de volgende Land Rover Defender betrapt

Volgens de geruchten komt de nieuwe Defender in 2018. Maar dit is de eerste keer dat we een testmule betrapten. Deze vreemde verkorte Range Rover is een testplatform voor een driedeurs-Defender 90.

 

De laatste jaren hebben we al veel ongewone prototypes gezien, maar dit is een van de vreemdste. Vooraan en achteraan lijkt hij op een gecamoufleerde Range Rover Sport, maar aan de zijkant zien we dat de wielbasis drastisch is ingekort.

Investering en return?

Een grote klassieker vervangen is geen makkelijke opgave. In het geval van de Land Rover moet dat een ongelooflijk sterke 4x4 worden die de terreinkwaliteiten van het merk alle eer aandoet en die aan de moderne comfort- en fabricagenormen voldoet. Dat betekent dus aanzienlijke uitgaven voor een auto die wellicht in kleine oplage wordt verkocht.

Sensationele auto?

Een bron binnen het merk bevestigde dat het ontwerp en de ontwikkeling van de nieuwe Defender zo goed als klaar zijn en dat de testfase nu bezig is: "Ik heb al met testmules gereden en de auto al getest tegen concurrenten op en naast de weg. Hij wordt sensationeel."

Herinneringen

Zonder een precieze datum voor de lancering van de nieuwe Land Rover Defender te geven, verklaart de bron: "Hij komt eraan. We werken aan een echte opvolger van een legendarisch model. Toen we de productie van de Defender stillegden, was dat een van de droevigste momenten in mijn carrière bij Jaguar Land Rover. Maar we gaan hem opvolgen, en je mag er zeker van zijn dat die nog meer kan. Het DNA van de cultauto blijft wel bewaard."

Intern shoppen

De Defender zou onderdelen van andere Land Rovers moeten gaan gebruiken en naast andere auto's uit het gamma worden gebouwd. "Dat doen we nu al... We hebben de modulaire architectuur en elementen van het chassis gebruikt om het gewicht te beperken en van de nieuwe Discovery een beter rijdbare auto te maken. Dat zullen we in de toekomst blijven doen."

Defender SVR?

Naast een basismodel voorziet Land Rover een hele familie Defenders. Designbaas Gerry McGovern liet vallen dat er ook een krachtige SVR-versie zou kunnen komen.

Wanneer?

De nieuwe Defender zou er misschien dit jaar al komen en minstens drie modelversies kennen. Hij blijft een echte terreinwagen, met een koetswerk en chassis uit aluminium, al wil Land Rover er nog niet meer over kwijt. Het gewicht zou daardoor wel aanzienlijk dalen.

Bron: vroom.be

Last modified on woensdag 28 februari 2018 15:18