mylandrover-travel-magazinebanner-mlrm-abokaart-nl

vrijdag 19 mei 2017 10:07

Kiezen voor je passie

Sinds december 2015 fonkelt er een nieuwe ster aan de Belgische hemel van de Jaguar Land Rover-dealers. Het is namelijk al meer dan een jaar geleden dat Land Rover Mons zijn deuren opende op de industriezone van Mons-Cuesmes en het minste wat we kunnen zeggen is dat het een geslaagde start was, want de verkoopdoelstellingen voor dit jaar werden overschreden. Jeremy Jonnaert, de jonge, enthousiaste en tevreden directeur, vertelt ons meer over de oorsprong van dit nieuwe Land Rover-avontuur in Mons, een avontuur dat simpelweg begon dankzij zijn passie voor mooie wagens.
 
Jeremy Jonnaert begon zijn carrière binnen de automobielsector in 2006, toen hij een Mazda-concessie overnam in hartje Mons. "De concessie, beter bekend onder de naam Garage Aldo, was een vaste waarde in het autolandschap van de stad, want het was de oudste Mazda-concessie van het land, meer bepaald opgericht in 1968. Nadat we het merk Mitsubishi hadden toegevoegd, werd het gebouw toch wat krap voor ons. Daarom zijn we naar de industriezone van Cuesmes verhuisd, in een gloednieuwe vestiging die sinds augustus 2010 haar deuren heeft geopend. In 2012 hebben we dan eindelijk de carrosseriewerkplaats verhuisd, die is uitgerust met hoogtechnologisch materiaal", legt Jeremy Jonnaert uit.

Een pareltje van 1800 m² 

"De eerste contacten met Jaguar Land Rover dateren van 2011. Na meerdere jaren van onderhandelen werd de nieuwe concessie Jaguar Land Rover Mons eind 2015 opgericht. Wat oorspronkelijk een uitbreiding van de Mazda/Mitsubishi-concessie moest worden, is uitgedraaid op een zelfstandige concessie en een nieuwe juridische entiteit. Zo hebben we aan de andere kant van de straat een groot, ultramodern bouwwerk laten bouwen van niet minder dan 1800 m² aan ruimte waarin de twee Britse premiummerken worden tentoongesteld. Aangezien we begin dit jaar de Jaguar- en Land Rover-modellen in voorverkoop konden voorstellen, was Land Rover Mons de eerste Belgische concessie met de nieuwe merkidentiteit van Jaguar Land Rover. Door de lichtheid, de lichtinval en de ruimte kunnen alle modellen van de twee merken perfect in de spotlights worden gezet. Het voornaamste voordeel van een nieuwbouw is dat je van nul begint en je dus geen technische beperkingen moet naleven. Dankzij de open dialoog tussen het team van Jaguar Land Rover en mijn architect, een vriend van vroeger die de Mazda/Mitsubishi-concessie ertegenover al had ontworpen, kunnen wij hier profiteren van een perfecte translocatie, vlotheid en organisatie. De premiumvestiging sluit perfect aan bij de waarden van de twee merken, die ook premiummerken zijn en een sterk innoverend karakter hebben."

Kwalitatieve regionale dienstverlening 

"Dit premium-imago komt ook tot uiting in onze manier van zijn, van werken en waarop we onze klanten benaderen. Ons imago bestaat uit bestaande klanten en vooral nieuwe klanten die genieten van de nabijheid van de concessie. Vroeger moesten ze al snel 50 km rijden om de nieuwe modellen te ontdekken of een onderhoud te laten uitvoeren. Dat is trouwens ons motto: een kwalitatieve en regionale dienstverlening aanbieden. En dat werpt zijn vruchten af. Na iets langer dan een jaar hebben we zelfs onze verkoopdoelstellingen overschreden. Er is dus een duidelijk aanwezige markt, maar er is ook een 'rijdende' markt. Hiervan getuigt onze werkplaats die altijd vol staat. De Evoque en de Disco Sport, de twee modellen die het merk wat toegankelijker hebben gemaakt, zijn de modellen die bij ons het best verkopen, maar ook wat de Range Rover Sport betreft zijn onze verkoopdoelstellingen overschreden. In tegenstelling tot bijvoorbeeld klanten uit Knokke, staan klanten uit Mons eerder bekend voor hun grote discretie en soberheid in hun koopgedrag."

Hoewel het nog te vroeg is om luchtkastelen te bouwen, ziet de toekomst er stralend uit voor Land Rover Mons. "We hebben het geluk om twee dynamische merken te kunnen voorstellen die voortdurend worden vernieuwd, waarvoor tal van andere merken ons benijden. En dat gaat nog sterker tot uiting komen met de lancering van de Range Rover Velar, die ik onlangs ben gaan bewonderen op het Autosalon van Genève. Die mix van genres tussen luxueuze sedans en SUV's die het autodesign herdefinieert, zal een echt succes worden. Ik kan al niet meer wachten om de wagen in onze showroom tentoon te stellen", besluit Jeremy Jonnaert. 
Last modified on vrijdag 26 mei 2017 19:52