mylandrover-travel-magazinebanner-mlrm-abokaart-nl

dinsdag 18 oktober 2011 08:39

La Transfrance Nord-Sud 2011 - Frankrijk, langs trage wegen

In 8 dagen van Lille naar Perpignan over kleine en onverharde wegen: dat is kort samengevat La Transfrance Nord-Sud. Van 9 juli tot 16 juli namen Marie-Jo Verboomen en Jos Meersmans deel aan deze klassieker van Nord Raid Organisation.

Zaterdag: kasseien dokkeren

Om half zeven 's morgens draaien we de autosnelweg richting Lille op, het vertrekpunt van de Transfrance Nord-Sud. Om acht uur worden we immers op het hoofdkwartier van Nord Raid Organisation verwacht voor de eerste briefing. De eerste dag krijgen we een lange etappe met meer dan 400 vooraf vastgestelde punten of 'waypoints' voorgeschoteld. Gelukkig regent het niet meer in Frankrijk en al van bij de start proberen we er een goed tempo in te houden. We dokkeren over de typische Noord-Franse kasseibaantjes die door de renners zo gevreesd worden. Wij vrezen vooral de smalle doorgangen met meidoornhagen omdat die wagen en daktent kunnen beschadigen. Het landschap is gevarieerd en de vruchtbare landbouwgronden wisselen af met verspreide bossen en wiekende windturbines aan de horizon. Voor de nacht is er een plaats gereserveerd, met avondmaal, op de camping van Orvillers-Sorel, een dorpje in de buurt van Noyon.

Zondag: spoorzoeken

Met een bezoek aan de nog werkende windmolen van Levesville beginnen we deze zonnige dag. Behalve harde kiezelbaantjes en redelijk goed berijdbare veldwegen krijgen we ettelijke hobbelkilometers voor de wielen geschoven. Voor de copiloot zijn er comfortabeler omstandigheden om een roadbook te lezen. In een labryrint van omleidingen verliezen we in Mantes veel tijd voor we het juiste roadbookspoor naar het kleinste gemeentenhuisje van Frankrijk vinden in Faverolles. Om tien uur, net voor sluitingstijd, rijden we de camping in Chartres binnen.

Maandag: roze zandsteen

Vandaag wordt een nieuwigheid ingevoerd, het tracking-roadbook. Behalve een afdruk van de digitale stafkaart wordt een tracking-parcours in gps ingeladen zodat de piloot alleen maar het blauwe lijntje moet volgen. Dat lijkt gemakkelijker dan het is als je geen kaartachtergrond met wegen hebt. Je ziet immers geen zijwegen of splitsingen, en pas als je van de blauwe lijn afwijkt, weet je dat je de uitgestippelde route verlaten hebt. Gelukkig hebben we degelijke kaarten en onze route-gps in steun. Het landschap is één groot graanveld met mooie boerderijen in roze zandsteen. In de camping van Preuilly, aan de oever van de Cher, krijgen we een avondmaal aangeboden in een typische guinguette<>: lekker eten, drinken en dansen in een overdekte ruimte met een houten vloer.

Dinsdag: moederkloek Bluedisco

Na het verkwikkende ochtendonweer hebben de vier quads en de ene motorrijder een probleem: in natte omstandigheden kunnen hun bestuurders het digitale tracking-roadbook niet lezen. Daarom stellen we ons kandidaat om deze pechvogels als een echte moederkloek op sleeptouw te nemen. Zo sjezen we met vier hulpeloze 'kuikens' achter onze Discovery II door het Franse landschap. We overnachten op de camping van Neris-les-Bains, niet ver van Montluçon, waar een onweer het avondmaal stoort. Onze 'volgelingen' nodigen ons daarom uit aan hun grote barbecuetafel onder een groot zeil. Gezelligheid en plezier is in dit gezelschap verzekerd, en ook voor de rest van de reis zullen we hen daarom graag op sleeptouw nemen.

Woensdag: nog meer nattigheid

Vandaag laten de weergoden ons helemaal in de steek. Al bij de start begint het te regenen, en dat is vooral voor onze volgers een probleem. Het water sijpelt door de naden en ritsen van hun regenpakken en bovendien daalt de temperatuur gevoelig. Tijdens de middagpauze spreken we af met het assistentievoertuig, dat onder andere droge kleren en bagage vervoert van de motorrijders. We doorkruisen het Centraal Massief, dat we ook al tijdens de Tour de Millevaches bezochten. Helaas verschuilen zowel de vergezichten als die duizend koeien zich achter een mistig regengordijn. Het mondaine kuuroord La Bourboule gunnen we geen blik, want we gidsen onze verkleumde en natte volgers liever veilig naar Riom-ès-Montagnes. Daar zijn voor hen gîtes gereserveerd om tenminste 's nachts droog te blijven.

Donderdag: op en af

De reliëfverschillen in de Aveyron zijn opvallend. Diep ingesneden valleien creëren steile hellingen en sterke afdalingen, en de regen van de voorbije dagen zorgt voor pittige doorwadingen. Veel 4x4-plezier dus, en bovendien ontdekken we dank zij de terreinvaardigheid van onze voertuigen plaatsjes die voor de gewone toerist onbereikbaar blijven. Bij een linke afdaling kantelt een quad, de piloot houdt er enkel een pijnlijk gekneusde rib aan over. De streek is bezaaid met middeleeuwse kastelen en ruïnes die als arendsnesten tegen de rotsen kleven. In Conques bezoeken we zo'n vesting. Voor de eerste keer voelen we aan de temperaturen dat we de Middellandse Zee naderen, maar voor een duik in het zwembad van de camping in Naucelles is het toch wat fris.

Vrijdag: in Katharenland

In de 12de en de 13de eeuw zwaaiden de Katharen hier de scepter – en het zwaard – over de bosrijke en grotrijke streek rond Albi. Deze regio was uitstekend geschikt om weerstand te bieden aan de pauselijke overheersingsdrang. In de diepe bossen worden we verrast door grillige rotspartijen, verborgen watervallen, opschrikkend wild en zeldzame planten en bloemen. Op de open hellingen komen we weer wijngaarden tegen. In Gaillac verdwijnt een lading fruitige wijn in de laadruimte van Bluedisco. De camping in Lastours is hoog gelegen en biedt een prachtig maar merkwaardig panorama met aan de ene kant het gelijknamige kasteel uit de middeleeuwen en aan de andere kant een hectarengroot zonnepanelenpark. Het diner is in middeleeuwse stijl: schaapsbrochetten met Franse friet, allebei dik en vet.

Zaterdag: naar de Middellandse Zee

In de streek van Corbières bezoeken we eerst het Château La Baronne, waar zowel biologische als klassewijnen geproduceerd worden. Daarna rijden we door een echt zuiders landschap met reusachtige oleanderstruiken en plateaus waar buxus, thijm en andere planten elkaars geurenpallet proberen te verdringen. De stenige bodem maakt van sommige bergwegels echte trialpistes en Bluedisco wordt permanent op de proef gesteld. In Perpignan is het even zoeken naar de eindbestemming, camping Le Catalan, waar een afsluitingsdiner en trofee op ons wachten. We zijn blij dat we Transfrance Nord Sud zonder problemen uitgereden hebben, en dat we weer vele nieuwe vrienden hebben gemaakt. De doortocht door Katharenland is ons zo bevallen dat we op onze terugweg nog enkele dagen in Penne blijven hangen om uit te rusten en te genieten. Dat hebben we wel verdiend na 2.300 mooie maar soms slopende kilometers.

In een oogopslag

La Transfrance Nord-Sud 2011

Organisator: Nord Raid Organisation

Bestemming: Frankrijk

Periode: 9 juli – 16 juli 2011

Vertrek / aankomst (raid): Lille / Perpignan

Aantal voertuigen: 9 wagens, 1 assistentievoertuig, 1 motorfiets, 4 quad, 1 ATV (Polaris)

Aantal deelnemers: 31

Deelnamekosten: 890 euro per voertuig met 2 personen; inclusief alle campingovernachtingen, 3 maaltijden, roadbook, technische assistentie en varia als trofee en zelfklevers.

Overnachtingen: camping

Technische assistentie: ja

Medische assistentie: neen

Info: Jean-Claude Billau, tel.: 0033 3 20 59 87 43 / 0033 6 11 02 38 32, e-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Website: www.nro-aventure.com