mylandrover-travel-magazinebanner-mlrm-abokaart-nl

zaterdag 06 februari 2016 09:57

Zulu Super Defender is een beter alternatief voor de G63

De gepensioneerde Defender was steevast verkrijgbaar als pruttelende diesel. Hierdoor had een zeecontainer als de G63 AMG het alleenrecht op het gebied van zinloze powerhokken. Gelukkig is er nu de Zulu² Super Defender. Met een dikke V8.

De creatie is afkomstig van het Britse JE Motorworks. Om het heiligschennis nog een beetje in te perken werd voor een V8 gekozen uit de eigen familie. Ook de versnellingsbak met zes verzetten is afkomstig van Jaguar Land Rover.

Het blok is goed voor 482 pk en 650 Nm aan koppel. De ombouw is wel een beetje prijzig. Voor omgerekend zo'n 165.000 euro gaan de Britten aan de slag voor je. Dit bedrag is inclusief een Defender. Naast de nieuwe motor en de versnellingsbak zitten ook een verstevigd chassis, een ander onderstel en remmen bij de prijs inbegrepen. Optioneel is het ook nog mogelijk om 18-inch wielen, verlaagde veren, straffere dempers, een sperdifferentieel, grotere remmen en/of een elektrische handrem aan te vinken.
Een Zulu² Super Defender is te herkennen aan dikke zijsplitters, een aluminium grille, LED-verlichting in de voor- en achterlichten en een JE badge aan voorzijde. In het interieur veel leder en aanwezigheid van geluidwerende materialen. Ook zijn de stoelen verwarmbaar en heeft de Defender airconditioning.

Van een Spartaanse 4×4 naar een luxueuze werkpaard. De G63 AMG in een Defender-trim. Waarom dit het betere alternatief is? Het imago, het uiterlijk en de oneindige bruikbaarheid. JE Motorworks zal slechts 25 exemplaren ombouwen op bestelling. Uiteraard, alleen voor de elite met een rijk gevulde portefeuille.

Last modified on zaterdag 06 februari 2016 09:58