mylandrover-travel-magazinebanner-mlrm-abokaart-nl

vrijdag 05 februari 2016 08:53

Scoop : Land Rover Discovery, de revolutie zet zich door

De Discovery is niet langer een 'solo' voertuig, want de typebenaming bevat ondertussen een familie aan modellen. Onlangs werd de Discovery Sport stevig vernieuwd, dus is het nu tijd om de Discovery onder handen te nemen. Grondig onder handen...

En daar wordt werk van gemaakt. Als Land Rover het goed doet in de verkooptabellen dan is dit niet door dit model. Door zijn zeven zitplaatsen is hij nochtans bijzonder gezinsvriendelijk, maar hij combineert dat met een 'ruw' randje dat je bij zijn Range Rover-neven niet terugvindt en offroad capaciteiten die tot de besten behoren.

Afgeborsteld?
De nieuwe generatie moet het niveau van het huidige rijgedrag, zowel op de openbare weg als tijdens uitstapjes op het onverharde evenaren, maar hij moet dat wel doen in een meer afgeborsteld kleedje. Het koetswerk zal verschillende stijlelementen van de meest recente modellen van de Britse fabrikant hernemen. Binnenin zet de technologie zijn opmars verder en zien we een nieuw multimediasysteem en een head-up display.

Op dieet
De wagen zal ook lichter zijn, want dit keer is hij gebouwd op een monocoque platform uit aluminium. De Discovery zal daardoor ook zuiniger zijn. In de wandelgangen is te horen dat ook een hybride aangedreven versie zijn opwachting zou maken. Die zou dan gebruik maken van de 2.0D Ingenium motor.

Bron: vroom.be

Last modified on vrijdag 05 februari 2016 08:54