mylandrover-travel-magazinebanner-mlrm-abokaart-nl

donderdag 14 juli 2011 11:25

My Land Rover Magazine Defender Competition 2011

Op zaterdag 20 augustus 2011 is het zover. Tijdens de 'Land Rover Day' in het Château de Bourgogne beleeft de 'My Land Rover Magazine Defender Competition 2011' haar finale. Uit de inschrijvingen puurde de jury de afgelopen weken na veel wikken en wegen een shortlist met zeven genomineerden. Wij laten de finalisten graag zelf even aan het woord.

Rebecca Baes

"Mijn 'Deffy' en ik... een liefdesverhaal", vertelt Rebecca Baes die zes jaar geleden door het Defender-virus werd getroffen. "Het stoere, originele uitzicht van de Defender bekoorde me zodanig dat ik besloot op zoek te gaan naar mijn eigen exemplaar. Alles begon met een donkergroene 90 TD5 van 2001. Stukje bij beetje werd de wagen persoonlijker aangekleed en waagde ik me aan soft offroad, waardoor ik garage Ter Steene leerde kennen. Daar werd gesproken over MUD banden, sperren, true-tracks... De 90 werd omgebouwd naar een pick-up met rolkooi, winch, snorkel en andere banden zodat we ons aan het zwaardere werk zoals Belgium National konden wagen. Later schakelde ik over naar een 110PU TD4 en dat werd mijn grote liefde, zowel voor alledaags verkeer als offroad. Telkens weer tovert hij een glimlach op mijn gezicht en geniet ik stiekem van de mensen die ons nastaren. Vrouwen en Defenders... misschien een rare combinatie, maar voor mij 'the perfect match'.

Filip De Ridder

Filip de Ridder, geboren in 1964, is al meer dan 20 jaar gek op alles wat met Land en Range Rover te maken heeft. "Rond 1989 kocht ik mijn allereerste Land Rover 109 6 cyl. op een openbare verkoop van de toenmalige Rijkswacht. We doorkruisten er Europa mee en deden onze eerste 4 x 4 ervaring op. In de loop der jaren passeerden verschillende Land en Range Rovers de revue om uiteindelijk te eindigen met een Range Rover Supercharged!

Eind 2008 kwam het idee om deel te nemen aan de Libya Desert Challenge, maar Filip had daar niet echt een voertuig voor. De oplossing bood zich aan in de vorm van een nieuwe gitzwarte Defender 110 die volledig werd aangepast met alle nodige (rally)extra's. Het team bracht de Libya Desert Challenge tot een goed eind en deed ondertussen nog veel meer ervaring op in België, Frankrijk, Polen en Engeland. "In mijn job combineer ik kantoorwerk met veel kilometers in binnen- en buitenland. Om stoom af te blazen zoek ik graag het avontuur en de wijde wereld op en daar is de Defender een uitstekende wagen voor."

Domien Leppens

Domien kocht zijn eerste Land Rover Defender 110 County bij zijn op pensioenstelling in maart 1994. "Met deze wagen heb ik 273.000 km gereden en doorkruiste ik tal van landen zoals Polen, Tsjechoslowakije, Oekraïne, Moldavië, Roemenië, Turkije, Syrië, Jordanië, Israël, Griekenland, Iran, Turkmenistan, Oezbekistan, Kirgizië, Kazachstan, Rusland, Letland, Litouwen, Frankrijk, Spanje, Marokko, Libië, Engeland, enz.... In september 2009, na 16 jaar trouwe dienst, heb ik hem verkocht en meteen een nieuwe Defender besteld. Deze werd pas geleverd in februari 2010, maar ondertussen heb ik al ruim 20.000 km gereden in onder andere Frankrijk, Spanje en Italië. Deze Defender is nog in 'volle opbouw'. Hij werd geleverd met ABS, airco, trekhaak, lier, undershield, snorkel, wing top protection en zijprotection, maar dat is beslist niet het einde van het verhaal. Binnenkort komen daar immers een rooftop tent, expedition rack, rear bumper hi-lift jack mounting kit + hi-lift jack bij."

David Leysen

Dave Leysen is Hoofd Technische Dienst BSNV en is de trotse eigenaar van een Defender (Ninety) PU Soft-Top Truckcab uit 1987 met LR Discovery 1200tdi motor. "De wagen is uitgerust met tal van extra features, waaronder selfmade winchbumper en winchtray, een zelfgemaakte rolkooi."

Dave is al 6 jaar actief bezig met LR en combineert terreinrijden met reizen (naar de Spaanse en Franse Pyreneeën) en deelnames aan wedstrijden zoals de Transilvania Adventure Trophy, Scorpion Challenge en Belgium Offroad Contest. "Ik heb al meer dan 100 roadbooks gereden in binnen en buitenland en geef zelf opleidingen zoals terreinrijden en roadbooks maken. Dankzij mijn zelfstudie techniek sta ik zelf in voor onderhoud en herstellingen. Ik heb misschien niet de allermooiste Defender, maar zeker eentje met een verhaal. Ik doe alles zelf en heb er al ongelooflijk veel uren en dagen plezier aan beleefd."

Wim Stevens

Wim Stevens neemt aan de wedstrijd deel met zijn derde Defender 130 die sinds januari 2011 in zijn bezit is. "De wagen is matzwart gefolied en heeft een opvallend interieur in zwart leder. Een echte blikvanger, dus. Ik gebruik de wagen zowel voor het werk als privé. Waarom? Dat is eenvoudig: het is de enige auto die echt aan al mijn eisen voldoet.

Als werkauto is de Defender 130 perfect en privé is het de ideale wagen om eens echt te ontstressen. Mijn Defender heeft niet meteen alle toeters en bellen? maar is met zijn strakke voorkomen voor mij de mooiste ooit. Ik ben er fier en trots op en zelfs mijn kleinzoon van vijf wil met geen andere wagen aan school worden afgehaald! Ik hoop in de komende jaren met mijn Defender enkele mooie vakantie-uitstappen te maken. Jordanië bijvoorbeeld staat hoog op mijn verlanglijstje en ook Zuid-Afrika wil ik graag verkennen."

Frederik Vandenbempt

Frederik Vandenbempt was amper 8 jaar toen hij al door de microbe werd gebeten. "In mijn straat reden er een 20-tal 4x4's, waaronder veel Defenders. Ik mocht meerijden met één ervan en was meteen verkocht. Op mijn 13de kocht mijn vader zelf een Range Rover Classic en ik raakte er volledig door bezeten. Een paar jaar later kreeg ik mijn eigen droomwagen toen vader een Defender 50th Anniversary V8 op de kop kon tikken. Alles wat ik verdiende ging naar de V8. Na +/- 6 jaar kwam er een Defender 130 in de plaats."

Frederik werkt al 3 jaar als zelfstandig tuinaannemer. Zijn Defender is volledig omgebouwd met werklichten, camera voor aanhangwagens, signalisatie voor vellen van bomen, hardtop AFN, belettering, brede banden voor winter en zomer... Maar ook de rest van de familie raakte helemaal in de ban van Land Rover. "Vader rijdt nu met een Discovery 3, moeder heeft een Freelander Kalahari 2003 en mijn vriendin een Freelander 2005."

Alexander Verhelst

Alexander Verhelst studeert rechten en TEW aan de universiteit in Leuven. "In mijn vrije tijd tracht ik zoveel mogelijk te sporten en...  Defender te rijden. Toen ik 9 jaar was, kochten mijn ouders hun eerste Range Rover. Ik was meteen verkocht en droomde toen al van mijn eigen wagen. Ik zat in het vijfde middelbaar toen vader mij en mijn twee broers een Land Rover Defender 90 SVX kocht. We trekken nu al een paar jaar met enkele Land Rovers naar Engeland. Daar genieten we van het landschap en doen we offroad-ervaring op onder begeleiding van lokale specialisten die ons ook de leukste trajecten aanwijzen zoals The Yorkshire Moors en The Dales. Ik volgde ook de beginnerscursus 4X4 van Land Rover Experience en nam al twee keer deel aan de Land Rover Day. Elke mogelijkheid om deel te nemen aan verantwoorde 4X4 evenementen, neem ik met beide handen aan. Land Rover en offroad zijn mijn passie en van dit virus zal ik hoogstwaarschijnlijk nooit meer genezen."

Erik de Brouwer                                  

Voor Erik de Brouwer, zelfstandig ontwerper en fotograaf, is zijn Defender sinds 1 jaar de ideale gezinsauto. "Voorheen altijd 4X4 gereden, maar sinds we de 110 hebben aangeschaft, willen we niets anders meer. Het is een geweldige wagen waarmee ons vijf leden tellende gezin en de drie honden overal komen. Ook voor mijn werk als fotograaf en als reisauto kan ik geen andere wagen bedenken. De Defender heeft me afgelopen jaar op vele plekken gebracht. Van hobbelige industrieterreinen tot de Alpen in Oostenrijk, van natuurgebieden over de Eiffel tot de winterse Ardennen: altijd het ik de locaties probleemloos kunnen bereiken. De Defender hebben we een jaar geleden gekocht en alleen de startmotor vervangen. Ondertussen zijn we beetje bij beetje de Defender aan het opbouwen en hebben we al een behoorlijk verlanglijstje, want we willen uiteindelijk een reis gaan maken naar Afrika en wel het Atlas gebergte.  

Defender Competition 2011 – de finale

Datum: zaterdag 20 augustus 2011

Plaats: Château de Bourgogne in Estaimbourg (Pecq)

Aanvang: 10u00

Prijsuitreiking: rond 18u00

Meer info: www.mylandrover.be