mylandrover-travel-magazinebanner-mlrm-abokaart-nl

Een wagen waar je overal mee kan toekomen

Endless is een relatief jong bedrijf uit Izegem dat de voorbije jaren toch al een mooie groei heeft doorgemaakt. De creaties en realisaties van Brecht Messiaen en zijn team stralen dan ook klasse en kwaliteit uit. Het mag dan ook niet verbazen dat de zaakvoerder als wagen heeft gekozen voor een stijlvolle Land Rover Discovery, die volledig binnen het imago van het bedrijf past...

Het verhaal van Endless is zo'n zes jaar van start gegaan. Maar in feite werd zaakvoerder Brecht Messiaen al veel vroeger door de ontwerp-microbe gebeten. "Al van in de middelbare school was ik bezig met tekenen en ontwerpen. Daarna heb ik verder gestudeerd in bouwkunde, om vervolgens thuis te beginnen werken in het schrijnwerkersbedrijf. Zes jaar geleden hebben we dan beslist om ons volledig op interieur te gaan focussen. We zijn de voorbije jaren steeds gegroeid, en geëvolueerd naar het verzorgen van totaalprojecten. Intussen werken we ook al met een team van elf personen, en hebben we eigen ontwerpers en een eigen atelier."

Van ontwerp tot realisatie

Bij renovatiewerken of bij nieuwbouwprojecten kan Endless ingeschakeld worden voor het interieur-aspect. "Wij staan in voor totaalprojecten, vanaf de ontwerpfase tot en met de uiteindelijke realisatie. In samenspraak met de klant bekijken we welke materialen het best passen. En ook voor wat betreft de stijl passen we ons volledig aan volgens de wensen van de klant, van landelijk tot hedendaags. Via een 3D-ontwerp krijgt men al een duidelijk beeld van hoe het er uiteindelijk gaat uitzien."

Kwaliteit en afwerking

Maatwerk is een van de belangrijkste troeven van Endless. "Om dit te kunnen aanbieden, hebben we ons eigen atelier waar we alles precies kunnen maken zoals gewenst. Ik durf te stellen dat we ons met Endless situeren in het betere segment van afwerking. Ons CNC-machinepark staat garant voor precisiewerk en een hoogwaardige houtbewerking. Ook het lakken, beitsen en vernissen kunnen we zelf doen in onze spuitcabine. Voor totaalprojecten met inbegrip van elektriciteit en sanitair, werken wij samen met vaste, betrouwbare aannemers."

Maximaal zitcomfort

Voor locatiebezoeken en de opvolging van projecten, is Brecht Messiaen heel vaak op de baan. "We werken meestal wel in eigen streek, maar dat neemt niet weg dat ik jaarlijks al gauw zo'n 60.000 kilometer afleg. Dan is het belangrijk dat je kan rekenen op een betrouwbare wagen. Aangezien ik zo'n tien jaar terug twee ruggenwervels heb gebroken, is zitcomfort bijzonder belangrijk voor mij. Met dit alles in het achterhoofd, heb ik 3,5 jaar geleden dan ook gekozen voor deze Land Rover Discovery."

Dromen van een nieuwe Range

Naast het comfort en de praktische voordelen, hecht Brecht Messiaen ook veel belang aan de uitstraling van de wagen. "Een Land Rover is een wagen waarmee je overal kan toekomen. Ik gebruik hem dan ook van maandagochtend tot zondagavond. Momenteel gebruik ik deze Discovery als lichte vracht, dus zonder achterzetels. Over anderhalf jaar koop ik normaal gezien een nieuwe wagen, maar dan wel in de klassieke configuratie, omdat dat toch praktischer is met drie kinderen in huis. In elk geval zal het opnieuw een Land Rover zijn. En daarbij denk ik vooral in de richting van de Range Rover Sport", zo besluit Brecht Messiaen.