mylandrover-travel-magazinebanner-mlrm-abokaart-nl

Concept Fashion Store

“Iedereen kijkt om naar onze Defender”

In tien jaar tijd is de kledingketen Concept Fashion Store uitgegroeid tot een belangrijke speler op de Vlaamse markt, en dit dankzij een uniek concept waarbij elke winkel een eigen karakter heeft. Het wagenpark van het bedrijf bestaat in hoofdzaak uit opvallende Fiat 500's, maar sinds kort moeten deze wat betreft aandacht hun meerdere erkennen in de nieuwste aanwinst van Concept Fashion Store: een zwarte Defender in lange uitvoering.

concept-defenderConcept Fashion Store telt vandaag 14 winkels verspreid over heel Vlaanderen (ontdek alle locaties op www.conceptfashion.be). Elk van hen heeft een eigen verhaal. "Om de verkoop via internet te counteren, hebben wij besloten volop te investeren in onze winkels", zo vertelt zaakvoerder Karel Decock. "Wij mikken op beleving in onze winkels, en werken daarom samen met interieurbureau King George. Met hen zijn we volop bezig al onze winkels te verbouwen in functie van de historiek van de gemeente of het gebouw. In Lochristi, een streek bekend om zijn planten, hebben we bijvoorbeeld serres en een verticale tuin van 8 meter hoog in de winkel. In Sint-Denijs-Westrem zitten we in een oude Lotus-garage en daar hebben we een oldtimer in de winkel staan. In Sint-Pieters-Leeuw hebben we dan weer een winkelstraat nagebouwd. Het concept achter de winkel is iedere keer verschillend."

A-merken

De verschillende Concept Fashion Stores zijn telkens baanwinkels, gelegen op de invalswegen naar de steden, en met telkens een grote parking voor de deur. "De merken waarmee wij ons willen profileren, zijn de A-merken binnen de jeanswereld. Zo werken wij met Tommy Hilfiger, G-Star, Superdry, Guess en Kocca. Dat zijn onze vijf kleppers, die elk een shop-in-the-shop hebben met hun eigen logo's en eigen meubels. Daarnaast hebben we ook nog een vijftiental andere merken, ook allemaal A-merken."

Publicitaire waarde

Sinds enkele maanden heeft Concept Fashion Store ook een Land Rover Defender in zijn wagenpark. "Met deze wagen wilden we eigenlijk Han, onze logistiek manager die al van in de beginperiode een trouwe kracht is, eens verwennen. We wisten dat een Defender zijn droomwagen was, en toen dit op tafel kwam hebben we gezegd: waarom niet? Een Defender is immers een wagen met een enorme aantrek, en als we die ook nog eens gaan beletteren, zal hij nog meer opvallen. Zo kan hij bijvoorbeeld ingezet worden bij events die wij sponsoren. Met de Defender slaan we dus twee vliegen in één klap. Het is een fantastische publiciteit voor de firma, en tegelijkertijd hebben we een van onze vaste pionnen heel gelukkig gemaakt", aldus Karel Decock.

Dolenthousiaste bestuurder

Logistiek Manager Han De Jonghe is dus de gelukkige die dagdagelijks met deze stoere wagen mag rondrijden. Hij was dan ook vanaf minuut één in de wolken. “Voor mij zijn er alleen maar pluspunten aan deze wagen”, zegt Han De Jonghe. “Ik ben pas met mijn vrouw op vakantie geweest in Frankrijk, en daar zijn we al stevig off-road gegaan, onder meer op de GR-routes voor de mountainbikers. Een geweldige ervaring. Mensen reageren ook enorm positief op de wagen. Ze zien mij overal staan. En als mensen mij voorbijrijden, zie je hen dikwijls het hoofd draaien. Deze wagen is gewoonweg fantastisch. Neen, deze Defender pakken ze mij niet meer af…”
“En dat zijn we ook niet van plan!”, zo stelt een lachende Karel Decock hem gerust.

Meer info op: www.conceptfashion.be