mylandrover-travel-magazinebanner-mlrm-abokaart-nl

Baik

Yolanda Witteveen: Avontuurlijke wagen die past bij onze winkel

Langs de Mechelsesteenweg in Nossegem vinden we BAIK, een speciaalzaak die veel meer is dan alleen maar een fietsenwinkel. Het team van zaakvoerster Yolanda Witteveen heeft immers ook een uitgebreide expertise met betrekking tot triatlon en werkt daarenboven uitsluitend met fietsen van het Amerikaans-Canadese topmerk Cannondale. En natuurlijk werd onze aandacht ook getrokken door de stijlvol beletterde Defender die voor de deur staat...

baik-defenderBAIK is vier jaar geleden opgestart, toen Yolanda Witteveen besloot haar loopbaan een nieuwe wending te geven. “Ik was op zoek naar nieuwe uitdaging. Fietsen is altijd een passie van mij geweest en op een gegeven moment kwam de opportuniteit om een fietsenhandel op te starten.”

Een fiets voor iedereen

Cannondale is begonnen als eerste met de aluminiumfiets en is uitgegroeid tot een van de meest innovatieve merken in de fietsindustrie. “Het merk is niet enkel gekend voor zijn high-end mountainbikes en racefietsen, maar ook op het vlak van elektrische fietsen, stadfietsen en kinderfietsen is Cannondale toonaangevend en prijs/kwaliteit zeer sterk. Voor elke fietser is er keuze genoeg.”

Triatlon-specialist

De vestiging van BAIK is zo’n 300 m² groot met daarin een eigen atelier, een opslagruimte en de winkelruimte. “Naast de fietsen hebben we ook een volledige kledinglijn en ook allerhande benodigdheden voor bij het fietsen, en alle accessoires voor triatlon, zoals wetsuits, loopkledij, loopschoenen, helmen, sporthorloges,… Kortom, alles wat nodig is voor het uitoefenen van de wielersport of triatlon.”

Off-road ervaring

Sinds kort pronkt er voor de deur een Defender, helemaal beletterd met het logo van BAIK. “Ik ben zelf vrij avontuurlijk ingesteld”, vertelt Yolanda Witteveen. “Ik heb vroeger ook rally’s gereden zoals een aantal keer de München-Breslau rally, een mooie, maar zware off-road rally die voornamelijk in Polen plaatsvindt. Ik heb dus altijd wel een voorkeur voor 4x4 gehad. Mijn eerste firmawagen was een Freelander. Ook mijn man heeft altijd al gedroomd van zo’n wagen, om in zijn vrije tijd in de natuur te kunnen rondrijden. Nu de Defender gaat veranderen, en we de laatste kans kregen om een originele versie te kopen, hebben we besloten mijn vorige firmawagen om te wisselen voor een Defender.”

Wagen met karakter

Na enkele maanden zijn Yolanda en haar man helemaal weg van de nieuwe wagen. “Deze Defender is naast een collector’s item ook een robuuste wagen waarmee je in het terrein kan rondrijden. Wij hebben thuis honden, dus ik ga regelmatig met de wagen het veld in om met hen te gaan lopen. In het weekend doen wij ook vaak tochten met de mountainbike. Ook daarbij is de Defender makkelijk om overal te geraken en het nodige materiaal te vervoeren. Daarnaast vind ik dat avontuurlijke karakter van de Defender ook wel passen bij onze winkel. Het is een auto met karakter en dat sluit heel mooi aan bij BAIK”, zo besluit Yolanda Witteveen.

www.baik.be