mylandrover-travel-magazinebanner-mlrm-abokaart-nl

dinsdag 16 oktober 2018 10:24

Land Rover viert 70 jaar avontuur op alle terrein met een trektocht naar het 'land van Land Rovers'

Land Rover tilde de viering van zijn 70ste verjaardag naar nieuwe hoogten door een bezoek te brengen aan een afgelegen plattelandsgemeenschap in West-Bengalen die op een vloot van klassieke modellen vertrouwt om te overleven.

De landelijke locatie diep in de Himalaya, bekend als het 'Land van Land Rovers', is afhankelijk van een vloot van 42 zorgvuldig onderhouden Series Land Rovers uit 1957 en later. Met deze vloot maken de bewoners van Maneybhanjang een spectaculaire 31 km lange tocht naar Sandakphu in West-Bengalen, India om levensmiddelen te halen. De steile hellingen, de rotsachtige ponypaden en het verraderlijke weer zijn slechts enkele van de gevaren die de bewoners en hun Land Rovers dagelijks lopen op hun reis naar het dorpje op de bergtop, op een hoogte van 3.636 m.

Het team van Land Rover bezocht de opmerkelijke collectie Series-modellen, die voor de gemeenschap een levensbelangrijke rol speelt als een betrouwbaar en onstuitbaar transportmiddel voor alle terrein.

Dit jaar is het 70 jaar geleden dat de oorspronkelijke Land Rover in 1948 zijn debuut maakte op het Autosalon van Amsterdam. Land Rover viert deze mijlpaal gedurende 2018 met een reeks festiviteiten, waaronder een speciale uitzending, record brekende konvooien en een tentoonstelling in het Design Museum in Londen.

De verschillende mijlpalen in ons 70-jarig bestaan zijn even talrijk als indrukwekkend. Onze tijdlijn vertelt u er alles over. Dat Land Rover meer dan ooit geschiedenis schrijft, staat als een paal boven water. Nog nooit heeft ons merk zich zo jong gevoeld.

Last modified on dinsdag 16 oktober 2018 10:29