mylandrover-travel-magazinebanner-mlrm-abokaart-nl

Andress Consulting zet Defender succesvol in als marketingtool

Onze Defender is een uitstekende manier om in contact te komen met zowel bedrijfsleiders als mensen die uitkijken naar een nieuwe job of interesse hebben voor loopbaanbegeleiding", vertelt Kristof Vermeire, zaakvoerder bij Andress Consulting. "Iedereen vindt deze wagen op één of andere manier uniek, zelfs niet-autoliefhebbers."

Rekrutering en selectie

Met bijna vijftien jaar ervaring mag Andress Consulting zich een doorgewinterde specialist noemen op vlak van rekrutering en selectie. "Onze doelgroep is de KMO-wereld, waar wij ons graag profileren als partner en niet als de zoveelste verkoper van cv’s", stelt Kristof zijn bedrijf voor. "Wij verkopen geen jobs aan kandidaten en omgekeerd verkopen we ook geen kandidaten aan bedrijven. Ons werk situeert zich op het niveau van doelgericht advies en wil een ontlasting zijn voor het HR-beleid van onze klanten. We rekruteren steeds voor een specifieke vacature en streven naar een optimale match tussen werkgever en werknemer. Om dat tot in de puntjes te realiseren, beschikken we over vijf vaste professionele medewerkers die allen een gedegen opleiding genoten hebben. Geruggensteund door een sterk engagement en een pak ervaring nemen we de gesprekken, psychologische tests en assessments voor onze rekening. We zorgen ook steeds voor een competentie gericht psychologisch rapport. Het feit dat we op jaarbasis amper 5% vervangingen hebben, bewijst dat Andress Consulting de juiste aanpak hanteert."

Sterke vertegenwoordiging online

In opdracht van de klant opteert het bureau voor de strategie van de multimediale rekrutering. "We beschikken over een uitgebreide database voor eigen mailings. Daarnaast kenmerken wij ons door een sterke online aanwezigheid op de grootste Belgische jobsites. Ook LinkedIn is voor ons een dankbare tool om profielen te detecteren en in contact te komen met kandidaten. Die kanalen vullen we aan met advertenties in de regionale pers.

We specialiseren ons in commerciële, technische en leidinggevende functies vanaf het niveau bachelor en zijn hoofdzakelijk actief in Oost- en West-Vlaanderen. Naast het hoofdkantoor in Oudenaarde beschikken we over een uitvalsbasis in Brussel en in Lokeren. Ons klantenbestand is overigens recurrent, wat opnieuw aantoont dat de opdrachtgevers tevreden zijn over ons werk."

Loopbaanbegeleiding

Naast rekrutering en selectie biedt Andress Consulting ook loopbaanbegeleiding aan. "De Europese Gemeenschap wil dat elk land inspanningen levert om mensen langer aan het werk te houden. Dat kan perfect op voorwaarde dat de werknemers hun job graag doen. Wij zoeken voor hen uit hoe dat kan. Wij zijn een gecertificeerde partner van de VDAB en bieden vier uur loopbaanbegeleiding aan via de VDAB loopbaancheque (kostprijs 40 €). Vanuit onze ervaring en kennis van de arbeidsmarkt hebben we een programma opgesteld dat mensen oriënteert en hun competenties in kaart brengt. We houden de deelnemers een spiegel voor en maken een profiel op van de functies die in het verlengde liggen van hun competenties, ambities en verwachtingen. Dat hoeft overigens niet altijd te leiden tot een zoektocht naar een andere werkgever, vaak resulteert dat ook in een andere functie binnen dezelfde organisatie of is het een bevestiging van hun huidige loopbaan. We helpen hen om te bepalen wat ze kunnen betekenen binnen de eigen werkomgeving en leren hen hoe ze dat moeten aanpakken." De loopbaanbegeleiding gebeurt in samenwerking met een team van coaches. "Het gaat om een vast team van zes freelance loopbaancoaches die door ons zijn opgeleid en die zich exclusief voor Andress met loopbaanbegeleiding bezighouden. Dat kan bij ons zowel overdag, ’s avonds als op zaterdag - we zijn daar heel flexibel in - en dit zowel in Oudenaarde, Gent, Aalst, Aalter, Lokeren, Roeselare als Kortrijk. "

De ‘Andress’ Defender

Om Andress Consulting op een opvallende en tegelijk originele manier in de kijker te stellen, wordt gebruik gemaakt van … een Land Rover Defender 110 DCPU pick-up. "De wagen is een icoon en wekt bij iedereen sympathie op. Ook hier op kantoor heeft eenieder er ondertussen een zwak voor. De Defender is een symbool van kracht, doelgerichtheid en betrouwbaarheid en past uitstekend binnen ons marketingplan. De ervaring leert ons dat de auto de ideale manier is om op uiteenlopende plaatsen met mensen, zowel aan de werkgevers- als werknemerskant, in contact te komen. We zetten de Defender in op evenementen zoals de Land Rover Day, op activiteiten van Land Rover Experience, langs het parcours van de Ronde van Vlaanderen, enz. Op jobdagen plaatsen we onze pick-up aan de ingang van de beurs en koppelen er een wedstrijd aan om studenten naar onze stand te lokken. Ook naar loopbaanbegeleiding toe is de Defender een mooie metafoor: ‘Welke weg je ook kiest, Andress helpt je graag op weg’."

Oudenaarde
Remparden 1 loft 0108
9700 Oudenaarde
055 30 31 02

Lokeren
Mosten 13
9160 Lokeren
09 395 20 39
 
Brussel
Dalstraat 67
1000 Brussel
02 640 99 40
 
Cette adresse email est protégée contre les robots des spammeurs, vous devez activer Javascript pour la voir.
www.andress.be